Uidentifisert person krysser grenser fra Sør-Korea til Nord-Korea

Foto: Shutterstock.com

En uidentifisert person har blitt oppdaget da han gikk fra Sør-Korea og krysset grensen til Nord-Korea, selv om det vanligvis er omvendt.

I går, den 2. januar 2022, ble en uidentifisert person oppdaget av sørkoreansk grensepoliti da han krysset grensen fra Sør-Korea til Nord-Korea. Det skriver Ladbible.

Ifølge Information flykter tusenvis av nordkoreanere fra landets diktatur, og flyet foregår ofte over landets grenser til enten Sør-Korea eller Kina.

Les også

Nå skal det avgjøres: Kan han gå fri?

Det er derfor ikke uvanlig at sørkoreanske grensevakter oppdager folk som krysser grensen, og det er nettopp en av grunnene til at de har så mye overvåking av grensen.

Faktisk har det skjedd flere ganger at de sørkoreanske vaktene har måttet hjelpe nordkoreanske flyktninger med å krysse grensen uskadd, ofte under kraftig ild fra nordkoreansk side.

Denne gangen er imidlertid uvanlig da den gikk omvendt. Søndag kveld oppdaget sørkoreanske vakters overvåkningsutstyr en person som krysset grensen, og sendte vakter for å undersøke.

Flere tall fra Sør-Koreas grensepoliti har imidlertid rapportert at vaktene ikke fant den uidentifiserte personen, men at overvåkningsutstyret deres oppdaget at personen senere krysset grensen til Nord-Korea.

Sørkoreanske myndigheter har forsøkt å kontakte Nord-Korea for å løse saken og finne ut om de har det bra, men de har ennå ikke fått svar.

Det er derfor ikke kjent om rømlingen var en nordkoreaner som dro hjem etter et ulovlig besøk i Sør-Korea, eller om det var et sjeldent tilfelle av en sørkoreansk flukt til Nord-Korea.

Det er heller ikke kjent om personen ble oppdaget av det nordkoreanske grensepolitiet og om han eller hun er uskadd eller fortsatt i live i det hele tatt.

Faktisk er det ikke uvanlig at både sør- og nordkoreanere mister livet på grensen mellom de to landene. Mange nordkoreanere mister livet i forsøket på å unnslippe, da de nordkoreanske vaktene får lov til å åpne ild i slike situasjoner.

Dessverre mister sørkoreanere også livet ved grensen, for eksempel i september i fjor, da en sørkoreansk fisker ble skutt og drept av nordkoreanske grensevakter da han krysset en utydelig grense til sjøs.

Fiskeren ble skutt uten forvarsel fordi vaktene ble beordret til å sparke inntrengere for å beskytte landet mot Covid-19.

Les også

Mor til trillinger hiver brystpumpe frem på fly: Straks kommer stewardessen hen for at stoppe hende