Ukrainsk TV-kanal: Zelenskyj kapitulerer og oppfordrer ukrainere til å legge ned våpnene sine

17/03/2022 08:17

Emma

Utland
Foto: Ukrayinska Pravda
Foto: Ukrayinska Pravda
En falsk melding om at Ukrainas president kapitulerer har dukket opp på skjermen onsdag under en nyhetssending på en ukrainsk tv-kanal.

Ifølge ukrainske medier ukrayinska Pravda, den ukrainske tv-kanalen 'Ukraina 24' har i går, onsdag 16 mars, brakt nyheten om at ukrainsk president Volodymyr Zelenskyj kapitulerer og ber ukrainerne om å legge ned sine våpen. 

Det sier TV 2.

Imidlertid ble det fort klart at dette er et falskt stykke informasjon, da den ukrainske presidenten ikke har kapitulert.

Nederst i TV-kanalens nyhetssending kunne det ellers leses at Zelenskyj uttalte at det ikke er lett å være president, at han sa «farvel til ukrainerne», og at han oppfordrer de ukrainske soldatene til å legge ned våpnene sine.

Siden da har kringkasteren imidlertid kunngjort at det var en "teknisk feil".

Landets president har også delt en video om meldingstjenesten Telegram der han understreker at han ikke kapitulerer, og at han ikke oppfordrer ukrainere til å legge ned våpnene sine.

Samtidig kaller han den feilaktige teksten en barnslig provokasjon og sier at ukrainerne ikke vil legge ned våpnene sine før Russland har tapt eller gir opp.

 

 

 

Læs også:

Hva er din favoritt sovestilling? Her er den overraskende betydningen for din personlighet Har du en spesiell sovestilling du foretrekker? I så fall kan det faktisk fortelle mye om din personlighet.
Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.