Ulykke på zip-line: Han ofret sitt eget liv for å redde en turist

08/11/2021 09:32

Emma

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En mann som jobbet ved en zip-line ofret sitt eget liv for å redde en kvinne som hadde falt av plattformen.

Den 34-årige Joaquin Romero, jobber på La Jolla Zip Zoom Zipline i La Jolla Indian Reservation i California, USA.

Han var på jobb lørdag da en ung kvinne plutselig falt av plattformen og inn på zip-linen. Han grepp ut etter henne så han kunne dra henne tilbake til plattformen.

Angivelig tok han tak i selen hennes for å holde henne tilbake, men tyngdekraften gjorde det umulig. Derfor ble han selv trukket av plattformen sammen med kvinnen.

Ifølge det britiske medie Daily Mail hang Joaquin Romero og kvinnen og dinglet i litt over 10 meter over bakken.

En anonym venn av Joaquin forklarte at 34-åringen fryktet at både han og kvinnen ville falle som følge av den ekstra vekten. Derfor tok han et valg: Han ønsket å redde kvinnens liv og bestemte seg for å gi slipp.

Joaquin krasjet i bakken og fikk store skader. Ved hjelp av et spesielt tausystem klarte brannvesenet å redde ham fra dalen han hadde falt i.

Den 34 år gamle helten hadde imidlertid fått alvorlige skader. Han ble kjørt til Sharp Memorial Hospital i nærheten, hvor han døde av skadene mandag morgen.

Ifølge Wiki Biofacts forklarte Norma Contreras, leder for La Jolla Indian Reservation, som driver taubanen, at en «grundig og omfattende» undersøkelse av dødsulykken pågår.

«Vi er knust av den tragiske ulykken som involverer en av våre ansatte ved La Jolla Zip Zoom Zipline,» sa Norma Contreras.

Norma Contreras nektet også å kommentere den dødelig hendelse ytterligere før en etterforskning av både statlige og føderale myndigheter er fullført.

Zip-linen har stengt midlertidig etter den forferdelige ulykken. Ifølge Daily Mail er ikke Joaquin Romero alene om å miste livet i en ulykke på en zip-line. Mediene melder at rundt 16 personer mister livet i zip-line ulykker hvert år.

La Jolla Zip Line, som åpnet i september 2015, er den nyeste attraksjonen i reservatet.

Joaquin Romeros bror Rick og hans kone Rhondas har startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe Romeros etterlatte familie.