Ung kvinne raser over detalj i selfie av to politimenn

05/03/2018 17:15

Anniken Hauge

Utland
Det er ikke bare i Norge at været skaper farlige veiforhold for bilister og andre trafikanter i disse dager.

Politi fra Salisbury Police i Storbritannia måtte rykke ut til en voldsom ulykke mandag, hvor en ung kvinnes bil hadde rullet rundt på taket. Det skriver Daily Mail

Kvinnen kom på mirakuløs vis ikke til skade, og politibetjentene tok en selfie foran ulykkesbilen i snøværet etter redningsaksjonen. Poenget var å advare andre bilister i området og oppfordre til forsiktig kjørsel.

Men før den unge kvinnen Georgia Oak som var involvert i ulykken rakk å fortelle sine pårørende om den skremmende opplevelsen, havnet bildet av de to smilene betjentene foran bilen på Twitter.

Teksten til bildet lød: 'Noen bilder trenger ikke ord. Vi oppfordrer på det sterkeste til å kjøre forsiktig i dag, og ingen kom heldigvis til skade ved dette uhellet'.

Se bildet nedenfor.

Foto: Salisbury Police

Georgia Oak fant ut at bildet fra den traumatiske trafikkopplevelsen sirkulerte rundt på nettet, fordi moren hennes hadde sett det før Georgia Oak selv fikk fortalt henne om ulykken.

Moren til den unge kvinnen ble naturligvis urolig over å kjenne igjen datterens bil. Georgia Oak er lei for at hun ikke å fortelle moren om ulykken selv.

- Det er min bil, og ja, det går bra med meg. Men dette er hvordan moren min fant ut at jeg var involvert i ulykken. Men jeg er veldig takknemmelig for at de hjalp meg og rykket ut raskt, skrev Georgia Oak som svar til politiets bilde.

Foto: Georgia Oak

Det fikk Salisbury Police til å svare den unge kvinnen tilbake på Twitter - med en beklagelse, men allikevel uten å angre noe:

- Jeg er lei for at moren din fant ut av det på denne måten, men vi var forsiktige med å identifisere deg eller bilen din, og vi understreket i teksten at det ikke var noen som kom til skade. Biler kan erstattes, det kan ikke mennesker. 

- Bildet ble ikke tatt før de hadde tatt hånd om situasjonen, og det ble brukt for sette fokus på farlige forhold på veiene om dagen.  Innlegget har bidratt til å spre budskapet om sikkerhet raskt - sosiale medier ble brukt for å få ut budskapet.

- Hvis det gjør at andre ikke kommer til skade i en lignende uøykke, så er det verdt det. Jeg håper du får støtte fra forsikringen din og er tilbake igjen på veiene snart.

Foto: Georgia Oak

Georgia Oak svarte tilbake at moren hennes bare ble sjokkert over å se bildet, men at hun verdsetter den raske hjelpen hun fikk på ulykkesstedet. 

Selv om flere forstår politiets synspunkt, så er det andre folk på sosiale medier som fortsatt synes at bildet er over grensen. 

Her til lands advarer politiet også om vanskelige kjøreforhold, og ber folk om å kjøre forsiktig.