Ung mann forsvant sporløst for 45 år siden: Ble funnet levende

23/10/2017 15:15

Anniken Hauge

Utland
Politifoto
Politifoto
En 64-årig amerikansk mann ble funnet i god behold, etter han forsvant i løse lufta for 45 år siden.

Etter å ha vært sporløst forsvunnet i hele 40 år, ble amerikanske Jeffrey Michels funnet i god behold i Seminole County i delstaten Florida. Nå skaper årsaken til forsvinningen hans store overskrifter i USA. 

Den 64-årige mannen ble ifølge National Missing and Unidentified Persons, sist sett 6. juli 1977, hvor han var utstasjonert på Minot Air Force Base i North Dakota. Det skriver lokalmediet WFTV.

Der møtte den dengang 24-årige mannen aldri opp som påkrevd, og var heller ikke å finne i hjemmet hans i Sanford nær Orlando i Florida.

Siden har ingen sett eller hørt fra Jeffrey Michels, inntil en gjeng krigsveteraner 9. juli 2017 la ut et bilde av ham i Facebook-gruppen Veteran Doe - en gruppe for forsvunnede militærpersoner.

Det skulle snart vise seg at Jeffrey Michels verken var død eller forsvunnet. Han hadde til gjengjeld levd et dobbeltliv under et dekknavn i byen Terra Bella, som ikke ligger langt fra hans gamle hjem i Sanford.

Facebook-innlegget om den 'forsvunnede' Jeffrey Michels. Foto: Politifoto

Der hadde han bodd i 45 år med kone og barn, og drev sitt eget byggefirma. I ettertid har det kommet fram at han i 1998 brukte navnet Jeffrey Lantz for å få en sertifisering som godkjente opprettelsen av byggefirmaet Atlantic Development Corporation.

Han brukte også dette dekknavnet til å kjøpe et hus i området Seminole County, og har siden beholdt aliaset Jeffrey Lantz i stedet for sitt egentlige navn.

I forbindelse med innlegget på Facebook-gruppen ble Jeffrey Michels dog gjenkjent, hvorpå han ble pågrepet for å desertere fra militærtjenesten i 1977.

Den pågrepede Jeffrey Michels. Foto: Politifoto

Han sitter nå fengslet hos United States Air Force, frem til hans videre skjebne skal avgjøres av en militærdomstol.

Naboer som bare kjente Michels under navnet Jeffrey Lantz, er nå svært sjokkerte over avsløringen. En ikke-navngitt nabo forteller at han aldri ville ha gjettet at Jeffrey Lantz gjemte på en så stor hemmelighet:

- Det er utrolig at han startet et helt nytt liv som eier av et byggefirma, når han i vikeligheten levde et dobbeltliv. Det er ikke til å fatte og begripe.