Utgangsforbud trer i kraft samtidig som flere statsråder kommer på besøk

15/03/2022 12:59

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Innbyggerne i Ukrainas hovedstad, Kiev, må forberede seg på ikke å kunne forlate sine hjem i mange timer fremover.

Det er fordi Ukrainas hovedstad har blitt hardt rammet av russiske angrep de siste timene.

Byen er selvfølgelig en strategisk og symbolsk viktig by i krigen i Ukraina, og russiske tropper har forsøkt å ta det over i flere dager.

Dette har blant annet blitt reflektert i form av en rekke russiske missilangrep som har ødelagt store deler av byens infrastruktur og krevd mange menneskers liv.

Senest, ifølge TV2, opplevde byen minst tre store eksplosjoner i løpet av tirsdag 15. mars, noe som resulterte i flere dødsfall og voldelige branner i flere boligbygg. 

De mange angrepene har nå fått byens ordfører, Vitali Klitschko, til å kunngjøre at det vil bli innført portforbud i kveld.

Portforbudet vil i utgangspunktet vare i 35 timer, som strekker seg fra tirsdag (15/3) kveld til torsdag (17/3) morgen.

Kunngjøringen kommer i en tid da tre europeiske statsministre har kunngjort at de vil dra til den krigsherjede hovedstaden for å snakke med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Dette er statsministrene i nabolandene Polen, Slovakia og Tsjekkia, som reiser til Kiev for å presentere EUs nye hjelpepakke for Zelenskyj.

Ifølge Reuters sa en talsperson for den polske statsministeren at delegasjonen til de tre statsoverhodene krysset grensen til Ukraina klokken 08.00 tirsdag morgen, 15. mars.

Møtet mellom de fire statsoverhodene vil omfatte EUs nye sanksjoner mot Russland, som ifølge TV2 inkluderer et forbud mot eksport av luksusvarer - som dyre smykker og biler - til Russland.

I tillegg retter sanksjonene seg mot den russiske militærindustrien, stålindustrien og nye investeringer i russisk energi.

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.