Vagabonden Kim var knust da tyver stjal barnevognen hans: Men så kom Lisbeth over et innlegg på Facebook

23/09/2016 16:00

Anniken Hauge

Utland
Kim er et kjent ansikt i Kolding i Danmark. Derfor vakte det også oppstandelse, da han ble frastjålet alt han eier og har. Da Lisbeth Duelund så et innlegg på Facebook, visste hun hva hun måtte gjøre.

Enhver ekte vagabond kan kjennes på hatten, eventuelt medaljene og en barnevogn med tingene sine i. Det er ikke bare praktisk å kunne frakte tingene sine rundt i en barnevogn. Det er også en nødvendighet når det skal tilbakelegges mange kilometer.

Vagabonden Kim fra Danmark var knust, da han for rundt 14 dager siden ble frastjålet alt han eier og har. Tyver stakk av med barnevognen hans. I den var alle hans nødvendigheter, men også slipesteinen hans, som ut over salg av avisen Hus Forbi, tilsvarende =Oslo,  er hans redskaper til å tjene til livets opphold.

Men nå er det godt nytt til Kim. Lisbeth Duelund fra Kolding så nemlig et innlegg på Facebook om at Kim var blitt frastjålet alle tingene sine. Mange meldte at de ville gi ham forskjellige saker og ting, og selv om Lisbeth Duelund hadde en barnevogn han kunne få, trakk hun seg.

- Masser av mennesker ville hjelpe, så jeg trakk meg. Han trengte jo ikke fem barnevogner, sier hun til dagens.dk.

Men like fort som sinnet over tyveriet hadde reist seg, like fort hadde folk tilsynelatende glemt Kim igjen. Han hadde ikke fått noen ny barnevogn.

Da Lisbeth Duelund hørte det, visste hun at noe måtte gjøres.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg avtalte med ham at jeg ville komme ned med barnevognen. Jeg kjøpte en lås til den, litt tepper og hygge. Han blev helt sylt glad. Jeg snakket med ham i en halvtime. Han gråt flere ganger, og jeg fikk mange klemmer, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et kjent ansikt i byen
Mens Lisbeth Duelund stod og snakket med Kim, kom en kvinne fra nabobyen forbi. Hun spurte hvorfor han ikke hadde vært der på lenge.

- De savnet ham litt. Han er et kjent ansikt. Han har visst vært på landeveien i 17 år, sier Lisbeth Duelund.

Hun er langt fra den eneste som er blitt opprørt over tyveriet av Kims barnevogn. Også Nadja Bøge ble sinna over det feige tyveriet. Hun snakket med Lisbeth Duelund om hva Kim ellers manglet. Her var det primært slipesteinen som han bruker til at slipe knive for folk, hvilket han tjener litt penger på.

- Jeg skrev til firmaet H.W. Larsen og spurte om de ville donere til ham. Det ville de gjerne. Han var helt overveldet, da jeg leverte det til ham. Han var rørt og glad for at folk ville hjelpe ham på denne måten, forteller Nadja Bøge til dagens.dk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ud over barnevogn og slipestein har han også fått en termodrakt, og noen dyner og tepper som kan hjelpe ham med å holde varmen til vinteren. Han har også fået litt dagligdagse ting.

- Men han er mest glad for barnevognen, ler Nadja Bøge og tilføyer:

- Han er så takknemlig for alle de tingene han har fått.