Verdens mest eksklusive nattklubb ligger i Tyskalnd: Sånn kommer du deg inn

02/02/2022 09:24

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En av verdens mest populære og viktigste nattklubber og sentrum for den elektroniske musikkverdenen ligger i Tysklands hovedstad.

Selv om køen ifølge Ladbible noen ganger varer mer enn fire timer og utallige ivrige gjester prøver å komme inn på nattklubben hver dag, er det få som får tilgang. 

Berghain nattklubb ligger i Berlin og regnes som en av verdens mest eksklusive nattklubber, og det er også en av gigantene i den elektroniske musikkverdenen, og dette betyr selvfølgelig at mange mennesker ønsker tilgang til nattklubben, noe som er så eksklusivt at det til og med er forbudt å fotografere inne eller i nærheten av den.

Det er derfor en veldig dum idé å ta bilder eller videoer i køen hvis du vil komme inn på nattklubben, da det er en sikker solid måte å bli utvist på.

På samme måte vil klistremerker bli overlevert ved inngangen for å dekke kameraet på telefonen din, og hvis du blir tatt for å bryte fotoreglene inne i klubben, vil det også føre til utvisning.

Heldigvis, hvis du vil ta en helgetur til Berlin og oppleve den legendariske nattklubben selv, har WikiHow samlet en liste over de uskrevne reglene som dikterer om dørvaktene slipper deg inn eller ikke. 

Den første og kanskje mest åpenbare regelen, som også gjelder i mange andre klubber, er at du ikke må være altfor full - så husk å holde tilbake på pre-party hvis du vil ha en natt på Berghain!

I tillegg har nattklubben også en ukjent, men viktig "kleskode", som angivelig først og fremst er at man skal være kledd i svart. «Mørke klær er tradisjonell stil for Berghain 'club-goers', spesielt svart», står det på Wikihows liste.

Det understrekes imidlertid at du må sørge for at du kler deg komfortabelt og i din egen stil, og at det derfor ikke er noe problem hvis du "skiller deg ut" - men dog helst i mørke klær.

En tredje viktig regel som mange glemmer, og som sannsynligvis ikke eksisterer på mange andre nattklubber heller, er at det er viktig å gjøre seg kjent med musikken som spilles på Berghain.

Det står: "Dørvaktene kan spørre deg om hvilke artister som spiller på klubben, og hvis du svarer riktig, vil de slippe deg inn. Fordi Berghain er en techno nattklubb, vil det forbedre sjansene dine for å studere elektronisk eller dansende musikk fra hele verden (spesielt Tyskland)."

Nattklubben er spesielt kjent for sin elektroniske musikk, og det er derfor viktig at du vet hva du går inn i, og det er derfor en god ide å vite i det minste hvilken artist som skal spille på klubben den kvelden du går inn der.

Ifølge WikiHow kan det være tyske teknokunstnere som Chris Liebling, Monika Kruse, Paul Van, Ricardo Villalobos og Ellen Allien.

Sist, men ikke minst, er timingen viktig, da klubben selvfølgelig er mer populær noen tidpunkter, og det anbefales derfor å komme mellom 3am og fire om morgenen på søndager, da klubben er minst populær på dette tidspunktet.

Og ikke bekymre deg... De stenger ikke før kl. 09.00 på søndag, så det vil fortsatt være flere timer til å feste!