Verdens mest ensome spekkhogger er syk: Hun har "svømt rundt i sirkler"

22/02/2022 08:11

Emma

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En av verdens ensommeste spekkhoggere har blitt syk etter mer enn 50 år i fangenskap.

"Spekkhoggeren Lolita har blitt syk." Slik starter den danske dyrevelferdsorganisasjonen Anima et innlegg på sin Facebook-side der de dessverre kan rapportere at «en av verdens ensommeste spekkhoggere» dessverre har blitt alvorlig syk.

Lolita, som spekkhoggeren kalles, bor i Seaquarium Marine Park i delstaten Miami sørøst i USA, og her har hun dessverre svømt rundt i et av USAs minste bassenger for spekkhoggere i mange år.

«Hun holdes i det minste bassenget i landet - her har hun svømt rundt i sirkler i over 50 år», skriver Anima i innlegget, der de opplyser at Lolita også har bodd alene i bassenget siden 1980.

Imidlertid ble hun fanget et tiår før det da hun i en alder av fire år ble tatt fra sin mor i en kaotisk jakt som endte opp med å koste livet til fem andre spekkhoggere.

I dag bor Lolita i det lille bassenget, hvor hun underholder gjestene i marineparken med sin forestilling, men nå har hun blitt syk, og ifølge Anima "[det] kan være at hennes tid er nesten over."

«Hun klarte aldri å oppleve livet på det åpne hav», skrev de også.

Lolita er en "døende rase" som de siste årene har det blitt svært upopulært blant de fleste turister med marine parker og såkalte delfiner, hvor delfiner og spekkhoggere, blant andre, bor i fangenskap i "små bassenger".

Nesten uansett hvor stort et basseng er, er det lite sammenlignet med det åpne havet, og ifølge Anima kan en spekkhogger svømme opptil 150 kilometer om dagen når man bor i fri natur.

Et behov som spekkhoggere som Lolita synes det er svært vanskelig å tilfredsstille i sine små bassenger, som sjelden er mer enn noen få hundre meter i diameter, og Lolita har derfor blitt sittende igjen med muligheten til å svømme rundt i sirkler dag inn og dag ut.

I innlegget ber Anima også om støtte til deres kamp mot delfiner, hvorav det ifølge dem fortsatt er 34 i Europa, til tross for det sterke fokuset på at dyr sjelden føler seg spesielt bra.

Du kan "støtte deres arbeid og hjelpe hvalene, ved å signere" her.

Anima er en dansk dyrevelferdsorganisasjon som har operert siden 2000 og har blant annet bidratt til å avskaffe revegårder i Danmark, innføre dyrepoliti i Danmark og har forbyd katt- og hundepels i Danmark.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.