Verdens største katt: "Alle tror han er en hund"

20/01/2022 12:51

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En russisk kvinnes katt er så stor at mange feilaktig tror det er en hund første gang de ser den.

Russiske Yulia Minina bor i Oskol, Russland, og som mange andre, har en katt som hun kjøpte for omtrent to år siden da det bare var en liten kattunge.

Den lille kattungen skal imidlertid raskt vise seg å ikke være en vanlig katt, siden den etter noen måneder begynte å vokse seg veldig stor. Den skriver flere medier.

Kefir - som katten kalles - er faktisk så stor at mange feilaktig tror at han er en hund. Det skriver Ladbible. "Jeg tror ikke engang en vanlig baby kan bli så stor," sa kattens eier.

Privatfoto

«Han ble ikke bare stor i utseende, han er også veldig smart og oppfører seg alltid rolig. Når venner og bekjente kommer på besøk, er all oppmerksomheten på ham, og han lar gjerne folk ae ham. Men når fremmede kommer på besøk, tror alle først at han er en hund,» utdypet hun.

Den store katten veier 12,5 kilo, men er faktisk ikke engang fullvoksen ennå, siden han bare er ett år og 10 måneder gammel, og Minina forventer derfor at Kefir blir enda større.

– Kefir er nå ett år og ti måneder gammel og veier 12,5 kilo. Han regnes fortsatt som en kattunge. Maine Coons kan fortsette å vokse til de er tre til fire år gamle. Derfor tror jeg det kan bli enda større, sa Minina.

Hun forklarer imidlertid at Kefirs store størrelse har forårsaket henne litt problemer, og forteller henne: «[...] Om natten liker han å klatre på meg og sove. Da han var kattunge, var det ikke noe problem for meg. Men nå har han blitt stor og tung, og selvfølgelig er det vanskelig å sove slik.»

Ifølge kattesiden.dk er katter av rasen Maine Coon - som Kefir - "store, brede og muskuløse", og det er også på grunn av den store størrelsen på rasen at den fortsetter å vokse lenger enn vanlige katter, som ellers ofte er forvokst rundt en eller to år.

Således, selv om Maine Coon er kjent for å være en stor rase, er 12,5 kilo fortsatt uvanlig, siden en mann av rasen vanligvis veier mellom seks og åtte kilo, mens en kvinnelig "bare" veier mellom tre og seks kilo.