Verdenskjent sanger er ferdig med å opptre " Det vil aldri være noe å synge om igjen"

14/02/2022 11:47

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den irske «Nothing Compares 2 U»-sangeren Sinéad O'Connor har annonsert i et innlegg på Twitter at hun aldri vil opptre igjen.

Den irske sangeren Shuhada Sadaqat, bedre kjent under sitt tidligere navn og nåværende kunstnavn, Sinéad O'Connor, har annonsert i et innlegg på sosiale medier Twitter at hun aldri vil opptre igjen fordi «det vil aldri være noe å synge om igjen».

Årsaken til den triste kunngjøringen er at hun og musikeren Donal Lunnys sønn, 17 år gamle Shane, begikk selvmord i begynnelsen av året. Unilad  skriver.

Den irske sangeren kunngjorde sønnens død 8. januar, bare dager etter at han ble meldt savnet fra et sykehus i den irske hovedstaden Dublin.

På den tiden sa hun: "Min vakre sønn, Nevi'im Nesta Ali Shane O'Connor, mitt livs lys, har bestemt seg for å avslutte sine jordiske problemer i dag og er nå med Gud. Måtte han hvile i fred, og måtte ingen følge hans eksempel. Min baby. Jeg er så glad i deg. [...]."

Begravelsen fant sted en uke senere, og på Shanes anmodning var det angivelig bare den unge mannens foreldre som var til stede.

Etter begravelsen uttalte O'Connor seg på Twitter og skrev i et innlegg: "Vi har nettopp sagt farvel til vår vakre engel, Shaney. [...] Jeg la noen sigarettpakker i kisten hans i tilfelle det ikke er noen i himmelen. [...]."

12. februar kom en ny oppdatering etter sønnens død, noe som ikke akkurat var gode nyheter for fans av O'Connor.

Foto: Shutterstoock.com

"Bare for å gjøre det klart, forslag om at det vil være noen slags opptredener i år eller neste år eller noen gang igjen er feilaktige. Det blir aldri noe å synge om igjen", skrev hun i et innlegg på Twitter, og gjorde det klart at vi ikke skulle regne med mer musikk fra hennes side.

Imidlertid er sangerens fans tilsynelatende forståelsesfulle, med mange raske til å svare med meldinger som: "Ta vare på deg selv, vi er alle her for deg hvis du bestemmer deg for å synge igjen. Hold kontakten, vi er bekymret."

Andre skrev hyllester til sangerens avdøde sønn, med en skrift, for eksempel: "Hei, jeg hadde privilegiet å bli kjent med Shane [...]. Han ville alltid at alle andre skulle være lykkelige foran ham. Jeg savner ham veldig. Måtte hans stille sjel hvile godt og nyte sigarettene sine der oppe, akkurat som han gjorde da han var her nede."

O'Connor takket fansen for de mange vakre ordene.

Den irske sangeren ble  født i en liten by i nærheten av Dublin ved navn Sinéad O'Connor, ifølge Wikipedia, men i 2017 skiftet hun navn til Magda Davitt, og i 2018 skiftet hun navn igjen - denne gangen til Shuhada' Shadaqat - i forbindelse med hennes omvendelse til islam. 

Etter konverteringen skrev hun 6. november 2018 i et innlegg på Twitter at hun «virkelig aldri vil [tilbringe] tid med hvite mennesker igjen». Et innlegg som hun senere ba om unnskyldning for.

Sangeren har også en historie med psykiske helseproblemer, rusmisbruk og selvmordsforsøk, og det var også et selvmord som drepte hennes 17 år gamle sønn tidlig i 2022.