Verdenskjent turistattraksjon stengt på grunn av voldsom brann

24/03/2022 10:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En verdenskjent bro i Australia har blitt stengt etter at en vill biljakt resulterte i en stor brann.

En ulykke på den verdensberømte "Sydney Harbour Bridge" i Sydney, Australia - en av landets mest kjente bygninger, har ført til at broen er stengt.

Det skriver det britiske medie Ladbible.

Det hele startet, ifølge flere medier, med at eieren av en Toyota Kluge måtte bytte et av bilens dekk mens han sto parkert på en gate i nærheten av broen.

Her kom en mann plutselig bort og begynte å krangle med eieren av Toyotaen, noe som resulterte i et slagsmål, som endte med at den merkelige mannen stjal bilen og kjørte fra stedet og mot den verdensberømte broen.

«Det var en kort krangel som stoppet, også satte mannen seg inn i Toyotaen og kjørte bort mot 'Harbour Bridge',» forklarte en av etterforskerne i saken, Rahan Cramsie.

Herfra gikk det fort galt da mannen i et forsøk på å kjøre forbi medkjørende trafik på broen mistet kontrollen og kjørte head-on inn i en bil i motsatt kjørefelt.

Dette resulterte i at tre biler krasjet, og Toyotan rullet rundt på taket og satte i brand.

Hele hendelsen ble fanget opp av en bilists "dashbordkamera", og videoen har siden blitt delt på det sosiale medie Twitter. Se videoen herunder:

«Jeg kan bare forestille meg hva de andre sjåførene har vært vitne til og opplevd da de så at bilen som kom mot dem, i det vi dømmer var høyere hastighet enn tillatt,» sa Cramsie om videoen, som han også beskrev som ‘skummel å se på.’

Han kan imidlertid forsikre om at ingen døde i ulykken, og at vitner til ulykken klarte å få føreren av toyotaen ut før bilen ble oppslukt av flammer.

Alle involverte er utenfor livsfare, men to personer - inkludert føreren av toyotaen - forblir innlagt på sykehus, og Cramsie har forklart at alle involverte var "ekstremt heldige som kom seg unna med livet i behold."

Han har også forklart at føreren av Klugeren er innlagt på Royal North Shore Hospital under politivakt og at politiet fortsatt leter etter vitner til det påståtte bilranet som skjedde før ulykken.