Veronica fikk et sjokk da hun så sønnens klassebilde

26/08/2020 18:16

Emma Sletta

Utland
Hvordan ville du ha reagert hvis dette var sønnen din?

«Jeg var både trist, sint, forvirret og forbannet samtidig,» forklarer Veronica Appelgren, som er mor til fem år gamle Elis, som har cerebral parese og derfor sitter i rullestol.

Slik var reaksjonen til den svenske moren da hun så sønnens klassebilde fra skolen Varberg sørvest i Sverige. Det skriver svenske medier SVT..

Fem år gamle Elis hadde gledet seg til å ta sitt første klassebilde, og dagen før fotoseansen hadde han nøye valgt hvilke klær han skulle ha på bildet. Men da gutten kom hjem fra skolen etter shooten, ville han ikke svare da moren spurte hvem han hadde sittet ved siden av på bilde.

Det var ikke før Veronica så bildet at hun forsto hvorfor. Elis hadde blitt plassert på siden av bildet vekk fra klasse sin - ved siden av en lærer.

«Bildet kan ha vært et kampanjebilde fra organisasjonen "Venner" om å bli utelatt, men det er det ikke. Det er min sønns klassebilde. Et bilde som virkelig er tatt, et bilde som er ekte. Et bilde tatt i august 2016,» Veronica Appelgren fortalte SVT.

Veronica kontaktet umiddelbart skolen, som sa at lærerne hadde reagert på plasseringen av Elis, men at fotografen hadde stått fast på beslutningen hennes. Det er derfor den uheldige moren også ringte skolens fotoselskap, Photomic, som angret dypt på det.

«Vi er veldig lei oss for det som har skjedd, og det er vårt ansvar. Vi har også en fotograf som er oppriktig lei oss,»  sier lederen for skolefotoselskapet Photomic, Atle Andersen til SVT.

Slutten på saken var at Elis og hans klasse tok et nytt klassebilde et par dager senere.