Viktig spor i Maddie-saken: Mystisk kvinne kledd i lilla har vært ettersøkt - nå er hun endelig identifisert

Etter mange års søken hevder en britisk kriminolog å ha identifisert en spesiell kvinne i saken om Madeleine McCann.

Gjennom flere år har britisk politi søkt etter en spesiell kvinne i forbindelse med Madeleine McCanns mystiske forsvinning i 2007.

Nå hevder kriminologen Heriberto Janosch Gonzalez å ha funnet frem til kvinnen som var kledd i lilla og ble sett av to personer utenfor leiligheten hvor den lille jenta bodde med familien sin.

Det skriver britiske Mirror.

Les også

Viktig nytt spor i Maddie-saken fører etterforskere til Øst-Europa

Kvinnen skal ha blitt identifisert som den bulgarske servitøren Luisa Todorov. Hun er 58 år gammel og jobbet på Ocean Club-resortet i Praia da Luz da Madeleine McCann forsvant for 10 år siden.

Fem dager etter den treårige jenta forsvant, skal både Luisa Todorov og mannen hennes Stefan ha uttalt seg til politiet. De nektet begge for å ha kjennskap til saken og har ikke blitt avhørt siden.

Heriberto Janosch Gonzalez har etterforsket saken om Madeleine McCann i 10 år, og er overbevist om at det er Luisa Todorov som er den mystiske kvinnen i lilla.

Les også

Ulykkelig hund forlatt på flyplass - nå er den død av sorg

- Jeg har finkjemmet alle politiets rapporter i et forøk på å finne ut hvem kvinnen i lilla kunne være. Etter å ha undersøkt alle utsagnene, virker det veldig sannsynlig at politiet søker etter Todorov, sier Heriberto Janosch Gonzalez til Mirror og tilføyer:

- De er de eneste personene med en klar link til Bulgarien. Jeg har ikke vært i stand til å spore de opp i Portugal og jeg tror derfor at de kan ha flyttet.

Den lillakledde kvinnens mann jobbet som vaskehjelp i leilighetene og skal ifølge tidligere opplysninger i saken være dømt for pedofili. Derfor kan kona hans vise seg å ha avgjørende informasjon politiet har behov for.

Les også

Foreldrene til Maddie McCann får hjerteskjærende nyheter om etterforskningen

Det er ikke noe som umiddelbart tyder på at denne kvinnen og mannen hennes var involvert i Madeleine McCanns forsvinning. Men allikevel vil politiet gjerne snakke med henne:

- Det er ikke noe som tyder på at de har gjort det, men vi vil gjerne utelukke de fra etterforskningen, har en anonym kilde tidligere uttalt til The Sun.

Madeleine McCann var på ferie i Praia da Luz i Portugal med familien sin da hun forsvant. Foreldrene Kate og Gerry spiste tapas på en restaurant i nærheten mens Madeleine og hennes yngre søsken sov i leiligheten. 

Senere oppdaget de at deres eldste datter ikke var i ferieleiligheten. Siden har både portugisisk og britisk politi søkt etter Madeleine McCann, men inntil videre uten hell.

Tidligere denne måneden kom det frem i mediene at etterforskere i saken hadde dratt til Bulgaria i et forsøk på å spore opp den lillakledde kvinnen som ble ansett som et vesentlig spor i saken.