Vil hjelpe Nord-Korea økonomisk: Dette vil han ha til gjengjeld

Foto: Shutterstock.com

Nord-Korea kan få et økonomisk utdelingsark.

Sør-Korea har nettopp fått en ny president. Hans navn er Yoon Suk-yeol, og han har til hensikt å finne en løsning på atomtrusselen til landets nabo i nord.

Les også

Biden: Putin har ingen vei ut

Nord-Korea har testet ulike rakettmissiler de siste månedene, noe som har skapt bekymring i både Japan og Sør-Korea. Yoon ble sweon natt til tirsdag lokal tid i embetet, og i den forbindelse henvendte han seg til Nord-Korea.

Landet ledet av den beryktede lederen Kim Jong-un vil nå få muligheten til å få en hjelpende hånd fra naboen i sør. Hvis Kim Jong-un er beredt til å avskaffe landets atomlager, kan økonomisk hjelp være på vei fra Sør-Korea.

De to landene har vært i krig siden 1950, men siden 1953 har det vært våpenhvile mellom de to.

"Hvis Nord-Korea virkelig tar fatt på å atomnedruste helt, er vi forberedt på å samarbeide med det internasjonale samfunnet for å utarbeide en ambisiøs plan som i stor grad vil styrke Nord-Koreas økonomi og forberede livskvaliteten til sitt folk," sa Suk-yeol.

"Selv om Nord-Koreas atomvåpenprogram er en trussel ikke bare for oss og Nordøst-Asia, er døren fortsatt åpen for at vi kan løse denne trusselen i fred."

Yoon Suk-yeol avklarer ikke hva slags økonomisk hjelp Nord-Korea kan se frem til hvis det de-eskalerer våpenutviklingen.

Hvis Kim Jong-un derimot velger å fortsette utviklingen, vil landet se en enda hardere linje fra Sør-Korea.

Yoon kommer fra Sør-Koreas største konservative parti. Han overtar etter Moon Jae-in, som hadde embetet for Sør-Koreas største parti, demokratene.

Les også

Dronningen avlyser for første gang på 59 år: Frykter for helsen hennes