Ville regler på arbeidsplassen: Bare denne typen mat er tillatt

02/07/2024 11:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Er det greit at bedrifter har slike regler?

Alle som har gått gjennom en intervjuprosess, vil være kjent med de stereotype spørsmålene som presenteres for deg av din potensielle arbeidsgiver. De spenner vanligvis fra dine beste ferdigheter, dine største svakheter, din historie innen arbeidsområdet og så videre.

En mann ble svært forundret da han ble presentert for et helt spesielt spørsmål. 

Det skriver The Mirror.

På internettforumet Reddit lastet mannen opp et bilde av et intervjuspørsmål han hadde fått via e-post. Over skrev han: «Søkte jobb, fikk dette i en e-post. Kan de virkelig pålegge meg dette eller la være å ansette meg basert på dette?»

Den noe ukonvensjonelle e-posten

I selve e-posten hadde han delt et skjermbilde av e-postkommunikasjonen fra intervjueren, og der sto det: «Hei, takk for søknaden. For å hjelpe oss på listen, vennligst svar på følgende spørsmål.

Etter det hadde de listet opp en rekke spørsmål som Reddit-brukeren hadde skrevet. Imidlertid hevder folk at det åpenbare spørsmålet, som ble lagt klart for Reddit-brukere å lese, var "så rart".

Spørsmålet var: "Fire. Arbeidsplassene våre er strengt veganske. Du trenger ikke å være veganer utenfor jobben, men du trenger å ta med vegansk lunsj og ha plantemelk å spise på stedet eller spise lunsj ute."

«Kan du bekrefte at det går bra med deg?» spurte de ham.

Delte kommentarer

Siden han delte tråden på nettet, har mannens innlegg fått over 10.000 kommentarer til nå. Og folk var raske til å kommentere den noe merkelige testen.

En mann svarte: "Mann. Jeg er veganer og har vært veganer hele mitt voksne liv, og det fikk meg til å le så hardt at jeg spyttet opp urteteen min."

En annen innrømmet: "Jeg vil være arbeidstidsveganer hvis lønnen er god nok."

En tredje ga også et mer seriøst svar: "Alle har det gøy med det, men jeg kan ikke se at noen faktisk svarer på spørsmålet. Ja, de kan ikke annet enn å ansette deg over dette. Det er spesifikke egenskaper som de ikke kan basere en ansettelsesbeslutning på ... kjønn, religion, etnisk opprinnelse osv. Men kostholdsvalget ditt er ikke en beskyttet kategori. Hvis de ikke vil ansette deg på det grunnlaget, står de fritt til å gjøre det."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.