10 grunner til at menn egentlig foretrekker en skarp kjæreste

11/07/2017 13:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvem er sjefen hjemme hos dere? Det er mulig at mannen din føler at du bestemmer for mye, men sannsynligvis har han valgt at det skal være sånn.

Når menn tilbringer tid med sine artsfrender i fotballklubben, rundt bardisken eller over burgerne på sommer-grillen, så skjer det fra tid til annen at det luftes parforholdsfrustrasjoner. 

Men selv om det er en gamme klisje at menn ofte klager over skarpe, krevende og temperamentsfulle kvinner med for mye ben i nesa, så er det de færreste menn som vil innrømme at det faktisk er slik de foretrekker rollefordelingen på hjemmefronten.

For selv om det er lett å beklage seg, så foretrekker mange menn i virkeligheten at partneren deres er litt sjef, tar styringen, og bestemmer hvor skapet skal stå hjemme. 

Og nettopp fordi de færreste menn er innstilt på å innrømme ovenstående, så får du her 10 grunner til at mannen din foretrekker en kvinne som er ’bossy’.

1. Kvinner med ben i nesa er kinky: De fleste menn kan ikke motså en selvstendig kvinne som vet hva hun vil ha - og går etter det. Selvsikkerhet er nemlig veldig sexy, og derfor slår en bestemt kvinne med glimt i øyet ofte bena vekk under de fleste menn.

2. Han liker at det er styr på tingene: For mange menn er det okay å gi fra seg styringen, hvis man til gjengjeld får en tilværelse det er styr på. En til tider kommanderende kvinne er nemlig ofte garanti for struktur, system og orden på tingene. 

 

3. Fordi du vet best: De færreste menn vil innrømme det, men oftest vet kvinner alltid best - en erkjennelse partneren din er nådd frem til. Derfor overlater han mange beslutninger til deg - også selv om han kanskje klager over at du bestemmer for mye. 

4. Så trenger han ikke ta stilling: Det er ofte deilig å kunne legge ansvar fra seg, og ved å la deg være den dominerende på hjemmefronten, kan mannen din lene seg tilbake og nyte at han ikke trenger å ta stilling til ting i tide og utide. 

5. Motspill er sunt: Om han er klar over det, eller om ansvarsoverskridelsen har skjedd på et underbevisst plan, så er det alltid sundt med motspill i et forhold. Derfor er det også sunt at han overlater ansvaret til deg og lar seg koste rundt, selv om han i utgangspunktet gir uttrykk for at din rolle i førersetet er uønsket. 

6. En reservemamma: Ikke et ord om ødipuskompleks, men det er ikke noen hemmelighet at mange menn - mer eller mindre ubevisst - leter etter en kvinne som minner om deres mor. Så hvis svigermoren din er tøff - så er det kanskje ikke uten grunn at han har viet livet sitt til deg.

7. Han får et dytt: Hvis mannen din ofte har behov for en dytt for å komme i gang med alt fra gressklipping til oppvask, så er det bare sunt for ham at du får lov til å ta styringen og fortelle ham at han snart må ut av startgropa. 

8. Det er det letteste: Det høres lettere sørgelig ut, men ofte er den enkleste løsningen å overlate ansvaret til andre. Både hvis man selv er ubesluttsom eller hvis man har innsett at andre er bedre til å treffe beslutninger på ens vegne. 

9. Han er redd for deg: Noen menn – bestemt ikke alle – men noen er så tøfler at de er redd for deres kvinnelige partner. Av samme grunn lar han henne være den skarpe i forholdet, da det er det enkleste for husfreden.

10. Han elsker deg: Selvfølelig gjør han det – og derfor har han også innsett at du vet hva som er best for dere begge. Av samme grunn har han avfunnet seg med at du liker å bestemme - noe han faktisk liker at du gjør.