10 ting du gjenkjenner hvis du er kronisk trett

11/12/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
Hvis du føler at flere av disse punktene stemmer på deg, så er du nok litt trøttere enn gjennomsnittet.

Vintermånedene er over oss, og dagene er blirr ekstra mørke og kalde. Mange mennesker blir trettere på denne tiden av året, fordi de ikke får noe særlig dagslys.

Elite Daily har samlet en rekke punkter som du kanskje kjenner igjen hvis du er en av mange som er ekstra trøtte på denne tiden av året.

1. Du drikker en enhet eller to.. og er klar til å kravle under dyna.
Det er endelig blitt fredag, og du feirer helgen med å drikke et glass vin eller en øl med kjæresten eller en venn. Det startet festlig, men etter en enhet eller to blir du utrolig trett og klarer ikke å tenke på annet enn å kravle inn under dyna. 

2. Du kan sove hvor som helst, når som helst.
Du har aldri helt forstått de som har problemer med å sove bestemte steder eller i det hele tatt har problemer med å sovne. De behøver nemlig bare å legge deg ned, lukke øynene dine og så sovner du.

3. Når du ser en seng, får du en uimotståelig trang til å legge deg i den. 
Det kan være vanskelig å motså fristelsen til å legge deg under dyna når du får øye på en deilig seng. Men pass på, det kan bli litt pinlig hvis du ikke har fått lov av sengens eier.

4. Du klarer ikke komme deg opp om morgenen.
Det har ikke noe å si hvor mye du har sovet. Det er uansett utrolig vanskelig for deg å komme deg opp når alarmen ringer om morgenen. Det betyr at du ofte sover videre og, må stresse rundt om morgenen for å komme avsted tidsnok. 

5. Du har drukket fem kopper kaffe før middag.
Du har endelig kjempet deg ut av senga og kommet deg på jobb. Så langt så godt. Men kampen er ikke over enda, for øyenlokkene dine er fortsatt veldig tunge. Før lunsj har du allerede samlet flere kaffekopper på pulten din. 

6. Selv om du sover åtte timer, er du fortsatt træt.
Du har prøvd å gjøre bot på din konstante tretthet ved å legge deg tidligere. Men forgjeves. Uansett om du har sovet fem eller ni timer, er det like vanskelig for deg å komme deg opp av senga. 

7. Du drømmer om din neste lur.
Noen sitter på jobb og tenker på hva de skal ha til middag, se på tv eller gjøre med venner når de er ferdige på jobb. Men ikke du. Du sitter og tenker på hvor lang tid det går før du igjen kan kravle opp i senga igjen.

8. Du må spole tilbake hele tiden.
Du vil så gjerne følge med på Farmen så du kan bli med i samtalen på kontoret dagen etter. Eller høre det nye avsnittet av din favoritt-podcast. Men du må hele tiden spole tilbake eller starte forfra, for du klarer virkelig ikke å holde deg våken

9. Mandag er den tøffeste dagen i uken. 
Det er de færreste som nyter mandag morgen. Helgen er over, og det er lenge til neste fridag. Men for den kronisk trette, kan mandagen virke helt uoverkommelig. Fem hele dager før du igjen kan legge deg under teppet på sofaen eller se film i senga. 

10. Du tar med deg dynen din overalt.
Der dynen er - er du. Du tar med deg bestevennen din overalt. Inn i sofaen, bort i lenestolen, vikler den rundt deg når du sitter ved spisebordet. Og hvis du ikke er hjemme hos deg selv, leter du alltid etter et teppe som du kan pakke rundt deg.