12 ting du har glemt å takke mammaen din for

08/05/2016 12:45

Anniken Hauge

Viralt
Hvis det finnes et godt tidspunkt å si TAKK til mammaen sin, må det være i dag. Vi har funnet 12 grunner til å si det lille ordet.

Det er søndag den 12. februar, og det blir sannsynlig langt flere blomster og litt mer sjokolade over disken enn normalt.

I dag er det nemlig morsdag, og nordmenn er for alvor begynt å ta tradisjonen til seg og markere dagen. 

Morsdag stammer fra USA og ble utbredt i starten av 1900-tallet.

Selv om det kan være fristende å gi moren din en bukett blomster og komme videre med dagen, så er det ingenting hun blir mer glad for enn å få vite hvor mye hun betyr for deg.

Vi har samlet 12 ting du sikkert har glemt å takke moren din for gjennom årene. Det er aldri for sent.

1. Hun er grunnen til at du eksisterer

Uten henne hadde du ikke vært her. Punktum. Du bør takke henne for livet - og ikke minst de ni månedene hun bar rundt på deg. 

2. Hun er den eneste som alltid orker å høre på deg

Moren din synes at alt du har å si er interessant (det er det ikke). Hun lytter til deg når du klager, fordi hun oppriktig bryr seg om du har det bra og er glad, og hun kommer med gode råd til hvordan du skal takle livets strabaser.

3. Hun har laget mat til deg gjennom hele barndommen og ungdomstiden

Hvor mange timer har ikke moren din tilbrakt på butikken og foran grytene for å tilfredsstille smaksløkene dine? Mange. Hvis du ikke har sagt takk før, så er tiden inne for det nå.

4. Hun har passet på deg og gitt deg pleie under utallige forkjølelser og sykdommer

Selv om hun risikerte å bli smittet av deg, satt hun alltid ved din side da du var syk som barn. Hun blåste da du hadde fått et sår, la kalde kluter på febervarm panne og kjøpte cola til deg når du hadde vondt i magen. Som voksen er hun fortsatt den første som tropper opp, når du er syk hvis du ringer til henne.

5. Hun kjøper ting til deg i tide og utide

Moren din har deg alltid i tankene, og derfor er du også med når hun shopper. Hun kommer som regel over like mange ting til deg som til seg selv, og hun elsker å kjøpe ting til deg. Selv om hun ikke treffer riktig hver gang, så er det fantastisk at hun i det hele tatt gidder. 

6. Hun vil deg bare det BESTE i livet

Når du forteller moren din om suksess du har hatt i livet, er hun alltid begeistret. Uansett om det handler om jobb, ferier eller kjærester. Hun gleder seg over små og store seire i livet ditt, og det er aldri streif av sjalusi eller likegyldighet i lykkeønskningene hennes. Detter er fordi hun oppriktig ønsker deg det beste og er stolt av deg.

7. Hun vil hjelpe deg med hva som helst

Det er ingen oppgave som er for stor eller liten for supermammaen din. Hvis du ber om hjelp, så hjelper hun deg straks.

8. Hun prøver alltid å forstå deg

Du og moren din er ikke enige om alt, og din måte å håndtere ting på kan til tider overraske moren din. Men hun lytter alltid til deg, og gjør sitt beste for å sette seg inn i hva du mener og hvordan du har det.

9. Hun lot deg alltid kravle inn under dynen sin om natten

Kan du huske de uhyggelige nettene hvor du våknet i et mørkt rom med uhyggelige lyder? Det er på tide å si takk for at hun alltid lot deg kravle inn under dynen hennes når du hadde mareritt. Hos henne kunne du falle til ro og føle deg trygg.

10. Hun elsker deg, selv når du er frekk mot henne 

Du kan godt finne på å svare moren din og være frekk. Hun kan irritere deg med måten hun gjør ting på, men uansett hvor kjip du er mot henne, så elsker hun deg. Utrolig nok.

11. Hun er den eneste, du alltid kan regne med å få en like fra på Facebook

Din mor liker alltid innleggene dine. Også selv om du bare har sjekket inn på et gatekjøkken for å få gratis vårruller.  Så mye elsker hun deg.

12. Hun er den eneste som oppriktig bekymrer seg for deg

Har du nok klær på? Har du spist nok? Er det rent hos deg? Har du det fint på jobben? Det er bare noen få av de spørsmålene som suser rundt i hodet på moren din hver dag. Ingen andre i verden tenker på deg som moren din gjør. 

Husk at man allid er sin mors barn - uansett alder. Riktig god morsdag.

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.