13 sykt uhyggelige dokumentarfilmer på Netflix og HBO som vil skremme vettet av deg

05/10/2017 12:15

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du den som alltid er klar for en god grøsser? Da er det gode nyheter til deg. Det ligger nemlig veldig mange gode dokumentarfilmer og venter på deg.

Oktober byr ikke bare på regnvær, stearinlys og gyldne blader.

Den fargerike høstmåneden står nemlig også i uhyggelighetens tegn, da allehelgensaften – på amerikansk Halloween – går av stabelen 31. oktober.

Og hører du til den gruppen som elsker å varme opp til den uhyggelige høytiden ved å la deg skremme fra sans og samling foran tv-en, så er det veldig mange gode grøssere å hente i dokumentarfilmens verden.

For på streamingtjenestene Netflix, HBO og Youtube gjemmer det seg mange dokumentarer som vil gi selv den tøffeste strittende hår på armene. De ligger bare der og venter på at du med svette hender og halvveis gjemt bak puten setter dem på. 

God og uhyggelig fornøyelse!

1. Beware The Slenderman: Historien om den mystiske Slenderman. En moderne vandrehistorie, skapt av internettets oppfinnsomhet, som dog har drevet flere mennesker til vanvidd – og to unge jenter til å begå et drab.

Kan ses på HBO.

2. The Nightmare: En sjokkerende og ytterst ubehagelig dokumentar om fenoment søvnparalyse. Hvis ikke du hadde problemer med å få sove fra før av, kommer du garantert til å få det etter å ha sett denne filmen. 

Kan ses på Netflix.
 
3. Your Worst Nightmare: Denne dokumentarserien rekonstruerer skremmende og bloddryppende krimsaker, så du virkelig får lyst til å sove med lyset på, etter du har vært gjennom noen av de mest vemmelige og berømte mordsakene.

Kan ses på Netflix.

4. The Witness Documentary: En ung kvinne blir brutalt myrdet i 1964. Hele 38 mennesker var vitne til det uhyggelige mordet - men ingen gjorde noe. Nå flere år senere prøver broren hennes å komme til bunns i saken. Underveis går en skremmende sannhet plutselig opp for broren. 

Kan ses på Netflix.

5. Paradise Lost: The Child Murders at Robbin Hood Hills: Den sjokkerende fortellingen om tre tenåringsgutter som i 1993 ble kjent som The West Memphis Three, etter de bestialske mordene på tre yngre gutter som til og med ble seksuelt misbrukt. Serien er i tre deler.

Kan ses på HBO.

6. Missing 411: Den skremmende historien om savnede personer, som alle har forsvunnet under meget mystiske og uhyggelige omstendigheter i skoger og nasjonalparker.

Kan ses via iTunes.

7. Cropsey: Den sykt skremmende fortellingen om sagnfiguren Cropsey, en unnsluppen pasient fra et psykiatrisk sykehus som bor i kloakker og fanger barn. Dokumentaren kombinerer historien om grøsser-figuren med den sanne historien om Andre Rand, en dømt barnekidnapper fra New York.

Kan ses på Youtube.

8. The Cheshire Murders: Den forferdelige historien om en kvinne og hennes to døtre som ble voldtatt og myrdet i eget hjem. Dokumentaren tegner et skremmende bilde av saken.

Kan ses på HBO.

9. The Smiley Face Killers: Historien om de antatte seriemorderne bak en rekke bestialske mord i 1990-talls USA, hvor unge menn ble torturert og druknet.

Kan ses på YouTube.

10. The Keepers: Denne grundige dokumentaren forteller den grusomme historien om et uoppklart nonnemord og en rekke seksuelle overgrep i den katolske kirke.

Kan ses på Netflix.

11. Interview With A Poltergeist: Den ekte historien bak ’The Enfield Poltergeist’ – en av de mest berømte og beryktede spøkelseshistorier i verden.

Kan ses på YouTube.

12. Hostage to the Devil: Den uhyggelige historien om fader Malachi Martin, en desillusjonert prest, hvis tro på djevelbesettelse får ham til å utføre atskillige djevelsutdrivelser.

Kan ses op Netflix.

13. Making a murderer: Hvis du enda ikke har fått sett denne serien som nesten allerede har oppnådd kultstatus, er det bare å komme i gang nå. Serien tegner et rystende bilde av den morddømte Steven Avery og det amerikanske rettsvesenet.

Kan ses på Netflix.