16-årige Josephina ble kastet ut av klassen på grunn av bekledningen sin: Slik så hun ut

31/08/2016 09:45

Anniken Hauge

Viralt
Slik så 16-årige Josephina ut på skolen. Foto: Privat.
Slik så 16-årige Josephina ut på skolen. Foto: Privat.
Den ulykkelige jenta fikk ikke lov til å ha undervisning sammen med klassekameratene sine.

Da 16-årige Josephina Wolf fra Huntsville i Alabama i USA kledde på seg en morgen, ante hun ikke at genseren og tightsen hennes skulle skape store problemer for henne få timer senere på skolen. 

En lærer på skolen ba Josephina om å forlate undervisningen og sette seg i et annet rom hun ikke kunne forlate, før noen hadde utstyrt henne med passende klær. Det skriver den amerikanske underholdningssiden Seventeen.

Det endte med at en venns mor kom til skolen med et par bukser. Og så fikk den forfjamsede og frustrerte Josephina lov til å komme tilbake i klasserommet.

Da den 16-årige jenta kom hjem til moren sin etter skolen, klarte hun ikke å holde sinnet tilbake over den måten hun hadde blitt behandlet på.

- Mamma, de forteller meg at gutter er viktigere enn jeg er. De fortalte meg at når jeg har på meg tights som viser at jeg faktisk har ben og rompe, åh gud, så distraherer det guttene, hvilket gjør dem viktigere enn meg. Det er helt sykt, sa Josephina til moren sin Deanna Wolf etter episoden.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Det var Josephinas tights som fikk skolen til å reagere. Foto: Privat.

Deanna ble så rasende at hun skrev et åpent brev til områdets skolen, for å få dem til å revurdere deres klespolitikk.

- I de påfølgende dagene bestemte Josephina og hennes venner seg for å starte en mini-feministisk revolusjon. De hang opp kjønnsdømmende plakater de selv hadde laget, rundt omkring inne på skolen. De hadde også laget t-skjorter. En dag bestemte de seg for å ta på seg magetopper. Det var så mange av elevene som gjorde det, så skolen klarte ikke å holde styr på det, forklarer Deanna Wolf, som ikke fikk medhold i brevet sitt ettersom skolene ikke hadde noen som helst planer om å endre klespolitikken sin.

Kort tid etter kom Josephina til moren sin og sa at hun ikke hadde det bra på skolen, og at hun ikke følte at lærerne var der for å lære henne noe. Derfor bestemte Deanna seg for å undervise datteren sin hjemme.

I følge Deanna går hjemmeundervisningen veldig bra, og Josephina får ikke bare gode karakterer, hun er også blitt en lykkeligere jente.