19-årige Rosa druknet: Så logget moren inn på Facebook-profilen hennes

24/04/2017 10:45

Anniken Hauge

Viralt
Privatfoto
Privatfoto
Da Vanessa Nicolson mistet sin 19-årige datter, logget hun seg på Facebook-profilen hennes og begikk en stor feil.

Det som startet som en deilig og varm juli morgen i 2008, skulle senere vise seg å bli den verste dagen i Vanessa Nicolsons liv.

Dette skulle nemlig bli dagen hvor den engelske forfatteren mistet sin 19-årige datter Rosa, som druknet da hun fikk et epileptisk anfall under en svømmetur. Det skriver britiske Theguardian.com.

Etter den tragiske ulykken var Vanessa Nicolson forståelig nok knust, og for å bearbeide tapet av datteren, begynte moren i månedene etter datterens død å logge seg inn på den 19-årige jentas Facebook-profil.

Der inne så hun på datterens bilder og leste hva venninne hennes hadde skrevet til henne. 

Privatfoto

- Jeg gikk inn på Facebook, lettere manisk da jeg fortsatt hadde informasjon om hennes login. De var registrert på PC-en min hjemme, som hele tiden var logget inn (på datteren profil, red.), forteller Vanessa Nicolson, som i dag forstår godt hvorfor det var galt å gjøre. 

- Jeg åpnet PC-en, og fulgte patetisk med på hva vennene hennes gjorde, men jeg håpet at de ville skrive en meling til henne om hvor mye de savnet henne. Det var en måte for å føle meg nær henne, og en måte hvor jeg fortsatt kunne være en del av de livene som betydde noe for henne, forklarer Vanessa Nicholson.

 

Men morens maniske besøk på datterens Facebook-profil skulle plutselig ta en uheldig vending, da Vanessa Nicolson en dag begynte å legge merke til noe. 

Ti måneder før hun døde hadde datteren nemlig møtt den jævnaldrene Adam, som studerte på samme universitet som Rosa.

De to hadde blitt kjærester og planlagt å flytte sammen da ulykken inntraff. 

Et halvt år etter datterens død oppdaget Vanessa Nicolson plutselig at Adam hadde begynt å skrive mye med en jente ved navn Lucie, og det var tydelig for Vanessa Nicolson at de var mer enn bare venner.

Privatfoto

- Jeg var logget på Rosas Facebook-profil, da jeg så en samtale mellom Adam og Lucie som tydelig viste at de hadde et seriøst og kjærlig forhold, forklarer Vanessa Nicolson og utdyper:

- Det var seks måneder etter Rosas død, og jeg følte øyeblikkelig en helt ubeskrivelig smerte. Det var som om min datters liv ikke hadde betydd noe, og som om hun allerede hadde blitt erstattet, innrømmer den ulykkelige moren. 

Med det samme følte Vanessa Nicolson savn, men også en følelse av overveldende sinne og at det burde ha vært datteren hennes Adams skrev med.  

Det fikk henne til å gjøre noe som hun siden har angret bittert på.

 

- Før jeg visste ordet av det, hadde jeg skrevet: ’synes du ikke at det er litt for tidlig å forelske seg igjen’ som en kommentar til samtalen deres, hvoretter jeg trykket send, forteller hun. 

Så snart kommentaren var sendt, innså Vanessa Nicolson sin katastrofale feil.

- Jeg fikk helt panikk. Jeg visste at Adam kom til å lese det som en kommentar fra Rosa, hans døde kjæreste - med et bilde av henne, forklarer hun. 

Etterpå holdt den skrekkelige handlingen Vanessa Nicolson våken hele natten. Alt hun klarte å tenke på var den forferdelige kommentaren hun hadde skrevet, og hva Adam kom til å tro. 

 

Det fikk henne til slutt til å ta fatt i mobilen sin. 

- Etter en søvnløs natt sendte jeg en melding til Adam; ’Jeg er så lei for det. Jeg skammer meg så mye’, stod det.

Forståelig nok var Adam både rasende og sjokkert.

- Det er så dårlig gjort. Du aner ikke hva jeg har gått gjennom, skrev den unge mannen tilbake. Vanessa Nicolson fortsatte og fortsatte med å unskylde seg.

Privatfoto

Adam tilga til slutt Vanessa Nicolson for hennes tankeløse handling, og i dag – nesten ni år etter datterens tragiske død – forteller moren åpnet om sorgen sin og hvordan hun feilaktig fikk snudd den til sinne mot datterens tidligere kjæreste.

Av samme grunn henvender Vanessa Nicolson seg nå til andre foreldre som har mistet, for å forklare hvordan man virkelig ikke burde takle sorgen sin.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.