22-årige Kirsty trodde hun var gravid i uke 30 - men legene fant noe helt annet

08/09/2017 11:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Kirsty Butler
Foto: Kirsty Butler
En ung kvinne fikk en uhyggelig beskjed da legene undersøkte hennes gravide mage. Hun trodde at hun var 30 uker på vei, men fikk en beskjed som knuste henne.

Gleden var ubeskrivelig stor da 22-årige Kirsty Butler i fjor fant ut at hun var gravid.

Egentlig hadde den unge britiske kvinnen ikke selv merket noe til graviditeten sin, men da folk på jobben hennes begynte å komme med kommentarer, la hun også selv merke til den lille bulen på magen sin.

- Kollegaene henne begynte å spørre om jeg var gravid, da jeg hadde fått en liten kul på magen. Jeg ikke lagt merke til det selv, men da folk fortsatte å spørre meg, tok jeg en graviditetstest, sier den unge kvinnen fra Swansea til The Sun.

Foto: Kirsty Butler

Testen var positiv, hvilket var en lykkelig nyhet for både Kirsty Butler og hennes 21-årige kjæreste Celern.

- Den var positiv, og Celern og jeg var overlykkelige, forteller den 22-årige kvinnen som dog fikk en høyst uventet beskjed da hun dro til legen en stund senere. 

Foto: Kirsty Butler

For ved første øyekast vurderte legene at Kirsty Butler allerede måtte være rundt 30 uker på vei i graviditeten sin. En beskjed de baserte på størrelsen av den unge kvinnens gravide mage.

Men da legene foretok en ultralydscanning, oppdaget de den forferdelige og helt utrolige sannheten om Kirsty Butlers store mage.

Foto: Kirsty Butler

For ganske visst var Kirsty Butler gravid, men bare i syvende uke.

I stedet viste den store magen seg å gjemme på en stor cyste som befant seg i livmoren hennes.

- Der var ikke en baby i livmoren min, men en cyste på 20x30 centimeter som vokste mer for hver dag, forklarer Kirsty Butler.

Det ble fort klart for legene at den alvorlige cysten ikke abre var til stor fare for fosteret hennes, men også for henne selv. 

Den massive cysten hadde nemlig allerede ødelagt store deler av eggstokken hennes, hvilket betød at Kirsty Butler hadde behov for å bli operert øyeblikkelig hvis hun skulle overleve.

Foto: Kirsty Butler

- Mitt ufødte barn var alt for lite til å kunne skape en så stor kul. Så jeg bestemte meg for å vente til jeg var 11 uker på vei, da det var sikrere for babyen min, sier hun.

Men selv om legene gjorde alt de kunne, så mistede Kirsty Butler som fryktet barnet sitt da aborterte i uke 11.

Deretter handlet det om å redde den 22-årige kvinnen, og 31. august i fjor år gjennomikk Kirsty Butler en omfattende operasjon hvor hun fikk fjernet den massive cysten fra livmoren.

Foto: Kirsty Butler

Operasjonen var en suksess, men Kirsty Butler måtte tilbringe hele seks uker i en sykehusseng før hun fikk lov til å dra hjem. 

I ettertid har Kirsty Butler bestemt seg for å fortelle historien sin for å gjøre andre oppmerksomme på at cyster må oppdages før det er for sent.

- Jeg var heldig at cysten min var godartet, men jeg var fortsatt nødt til å fjerne eggstokken min da den var ødelagt.  Hvis den (cysten, red.) hadde fått lov til å sitte der inne enda lengre, kunne den endt med å ødelegge andre organer også. 

Foto: Kirsty Butler

I dag prøver den unge kvinnen å se fremover, og opplevelsen ikke har avskrekket henne fra å prøve å få barn på nytt. 

- Calern og jeg håper å kunne starte en familie i nærmeste fremtid. Så nå må jeg bare være ekstra oppmerksom dersom magen min begynner å vokse, understreker Kirsty Butler, som har gjennomgått flere fertilitetstester som heldigvis fastslår at hun fortsatt er i stand til å få barn.

Les også: 2-åring etterlatt alene i bilen - nå advarer Lisa mot ukjent dødsfelle