23 år gamle Claudia spiste suppe: Nå er hun lam og kjemper for livet

07/05/2024 17:00

Emma

Viralt
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Den unge kvinnen kjemper nå for livet fra sykehuset.

En tragisk hendelse har rammet 23 år gamle Claudia de Albuquerque Celada fra Brasil, som nå kjemper for livet på et sykehus i Denver, Colorado, etter å ha utviklet botulisme, en sjelden sykdom som angriper kroppens nerver.

Det skriver News.com.au.

Claudia ble innlagt på sykehus 17. februar med alvorlige symptomer som inkluderte lammelser, svimmelhet, dobbeltsyn og kortpustethet etter å ha spist en ferdigpakket suppe.

Claudia, som jobber i USA gjennom et utvekslingsprogram, har vært på respiratorisk hjelp siden sykehusinnleggelsen. Tilstanden hennes ble diagnostisert som botulisme to uker etter at de første symptomene dukket opp.

Lokale helsemyndigheter i Pitkin County har advart publikum om å håndtere mat riktig etter denne hendelsen.

Til tross for at suppeprøver fra butikken der Claudia kjøpte suppen testet negativt for bakterien, mener helsemyndighetene at feil håndtering av maten, inkludert utilstrekkelig kjøling og oppvarming, er årsaken til infeksjonen.

"Reiseforsikringen hun hadde løpt ut for lenge siden, og sykehusregningene hennes går bare opp," kunngjorde et familiemedlem.

Alvoret i situasjonen eskalerte dagen etter Claudias første symptomer.

"Da de kom, følte søsteren min seg allerede mye verre, hun kunne nesten ikke puste på egen hånd, og hun hadde ansiktslammelse. Noen andre veldig svake muskler, svake armer, svake ben. Hun dro til sykehuset, og kort tid etter var hun 100 prosent lam," forklarte søsteren.

Familien har satt i gang en innsamlingsaksjon for å dekke den økonomiske belastningen, som nå utgjør mer enn 5.500.000 norske kroner i sykehusgjeld.

I et forsøk på å kutte kostnader og akselerere Claudias utvinning, har sykehuset i Denver gått med på å finansiere hennes returreise til Brasil via luftambulanse.

Foto: Instagram

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.