28-åring får hjelp til å dø: Selv om hun ikke er fysisk syk

01/05/2024 21:00

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En 28 år gammel kvinne har fått grønt lys til å begå assistert selvmord.

Hun er vanvittig forelsket i kjæresten sin og elsker sine to katter.

Likevel har 28 år gamle Zoraya ter Beek tatt en hjerteskjærende beslutning: I mai skal hun få hjelp til å begå assistert selvmord – til tross for at hun ikke lider av noen fysiske sykdommer.

Det skriver New York Post.

Zoraya ter Beek er så hardt plaget av depresjon, autisme og en grensediagnose at hun har fått grønt lys av myndighetene til å avslutte livet.

Hun fortalte New York Post at hun bestemte seg for å søke om assistert selvmord etter at legene hennes fortalte henne at det ikke var noe mer å gjøre.

– Jeg var veldig klar på at hvis det ikke ble bedre, ville jeg ikke gjøre det lenger, sa 28-åringen, ifølge New York Post.

Hun planlegger derfor å få hjelp til å ta livet sitt i mai. Planen er at hun skal avslutte livet mens hun ligger hjemme på parets sofa. Planen er også at hennes 40 år gamle kjæreste skal være ved hennes side til siste slutt.

Artikkelen forsetter under...

- Legen vil ta seg god tid. Det er ikke sånn at de bare valser inn og sier «legg deg ned». Ofte er det noe vi bare tar en kopp kaffe først for å få nervene på plass og for å skape god stemning, sier Zoraya ter Beek og legger til:

– Da spør hun meg om jeg er klar. Jeg vil ta plass i sofaen. Igjen vil hun spørre meg om dette er hva jeg vil, og så vil hun gå om prosedyrene og ønske meg en god reise. Eller i mitt tilfelle vil hun ønske meg en god lur, fordi jeg hater når folk sier "god tur". For jeg skal ingen steder.

Nederland var det første landet i verden som gjorde aktiv dødshjelp og assistert selvmord lovlig. Det skjedde i 2001 og trådte i kraft året etter. Siden har flere land gjort det samme.

Dermed ble det legalisert i Belgia i mai 2002, og i 2008 var det Luxembourgs tur. Aktiv dødshjelp ble tillatt i Colombia i 2014, i Canada i 2016, i New Zealand i 2019 og senest i Spania i 2021.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.