30-årige Christoffer var lei av leiligheten sin: Bygget sykkelhus på 3 kvadratmeter

05/04/2017 09:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: TV8/MTG Sverige.
Foto: TV8/MTG Sverige.
Hva gjør man hvis man har fått nok av leiligheten sin i byen? Svensken Christoffer har svaret. Han valgte nemlig å bygge et hus på hjul.

Husleie, banklån, daglige plikter og hverdagens små bekymringer.

Selv om mange av oss vil påstå at vi lever som frie og selvstendige individer, så er er nok sannheten mer at vi alle er fanget midt i en forbrukskultur - begrenset av samfunnets mange forpliktelser. 

Svenske Christoffer ’Nubbe’ Smith valgte nylig å frigjøre seg fra en rekke av hverdagens bånd. Det skriver Expressen.se.

Den 30-årige mannen var nemlig blitt lei av gadgets, regninger, sosiale medier og faste rammer. Derfor gikk han i gang med å bygge et nytt, mobilt hjem som kunne gi han den friheten han savnet. 

Foto: TV8/MTG Sverige

Foto: TV8/MTG Sverige

Resultatet ble et mobilt ’sykkelhus’, som stort sett oppfyller alle Christoffer Smiths behov.

- Nu er jeg ordentlig fri, forklarer han, og når man ser det nye hjemmet hans så forstår man ham godt.

Det rullende hjemmet inneholder nemlig alt man har bruk for, blant annet et lite kjøkken, en seng, skap, planter og en hjemmekoselig innredning.

Hvilket er veldig imponerende for et hjem på bare tre kvadratmeter.

Foto: TV8/MTG Sverige

Foto: TV8/MTG Sverige

Foto: TV8/MTG Sverige

- Jeg forlod leiligheten og nå bor jeg på mine tre kvadratmeter. Alt i livet mitt har alltid handlet om frihet, men nå er jeg for alvor fri. Jeg kan sove hvor jeg vil, og leve livet mitt akkurat som jeg vil. Det gir også en økonomisk frihet, da kostnadene ikke er høye, forklarer svensken.

Christoffer Smith har alltid vært vant til å løpe og sykle overalt, og derfor var det naturlig for ham å feste det nye huset sitt på sykkelen. 

 

- Jeg har blant annet bodd i København i ni år, og der sykler alle. Med sykkelen kan jeg komme overalt – forskjellen er bare at jeg nå også har huset mitt med meg, forklarer han.

Strømmen i sykkelhuset er drevet av solpaneler på taket som lader opp et bilbatteri. På den måten kan Christoffer Smith få ladet opp telefonen sin og andre elektriske gjenstander.

Foto: TV8/MTG Sverige

Foto: TV8/MTG Sverige

Og når han blir sulten kan han lage mat på den lille gasskomfyren sin. 

Hjemmet inneholder også en vannrenser og sågar en helt spesiell dusj som kan henge fra for eksempel en gren. Og når natten faller på, så tar Christoffer Smith madrassen og soveposen sin ned fra veggen.

Det eneste problemet Christoffer Smith har møtt i forbindelse med sykkelhjemmet sitt, er skattevesenet.

- De aksepterer ikke helt at jeg er ’hjemløs’ uten en fast adresse. Men jeg betaler skat og så videre allikevel. Jeg har skrevet til de og forklart situasjonen, og håper at det skal løse seg, lyder det optimistisk fra Christoffer Smith.

Foto: TV8/MTG Sverige

Foto: TV8/MTG Sverige

Ifølge den unge mannen er det ikke bare ham selv som drar nytte av den geniale oppfinnelsen. 

Christoffer Smith foreslår at idéen hans burde bli videreutviklet, slik at tilsvarende blant annet kan stilles til rådighet for studenter og hjemløse.

- Det er morsomt hvis jeg kan inspirere og gi alternative ideer til hvordan man løser bolignød. Jeg har planer om å utvikle en oppdatert versjon, som er mer stabil og lettere å få med seg rundt omkring. Tenk hvis man kunne tilby en slik en til hjemløse og studenter? Utgifter kan bli løst ved hjelp av reklamer, foreslår Christoffer Smith.