38-årige Sonia døde av kreft: 4 år senere ser familien plutselig hennes siste ord på Facebook

08/11/2016 15:30

Anniken Hauge

Viralt
Selv om hun har vært død i fire år, lever den siste hilsenen hennes videre.

Den amerikanske moren Sonia Todd var bare 38 år gammel da hun døde av kreft i 2012. Før hun mistet livet skrev hun sin egen nekrolog.

Her viderega hun en rekke obervasjoner om livet til sine pårørende, før hun dessverre måtte forlate de i en altfor tidlig alder.

Det skriver Little Things.

Omkring fire år senere har noen plutselig funnet Sonia Todds nekrolog og av uforklarlige årsaker delt den på Facebook, hvor den nu har gått viralt.

Her kan du lese hva Sonia Todd skrev, mens hun fortsatt var i live:

- Mitt navn er Sonia Todd, jeg døde av kreft da jeg var 38 år gammel. Jeg bestemte meg for å skrive min egen nekrolog, fordi de som regel blir skrevet på et par forskjellige måter, noe jeg ikke er så glad for. Enten samles familie og venner og lager en liste over alle mindre prestasjoner fra vugge til grav på en tidslinje. Eller så prøver de å skape en siste poetisk strofe om nogens liv, som er så glødende at man skulle tro den avdøde hadde vært legemliggjørelsen av en guddom.

- Sannheten, eller min versjon av den er denne: Jeg prøvde bare å gjøre så godt jeg kunne. Noen ganger lykkes det. Mesteparten av tiden feilet jeg. Men jeg prøvde. For alle mine rare kommentarer, vittigheter og beklagelser; jeg elsket virkelig folk. Jeg gjorde ikke alltid det rette eller sa det rette. Og når du når til enden av livet ditt, er det disse ting du angrer på. De små, simple tingene som såret andre mennesker.

- Noen mennesker sa til meg at det var morbid å skrive min egen nekrolog. Men jeg synes det er fint, for da får jeg en sjanse til å takke alle menneskene som hjalp meg på veien. De som elsket meg, hjalp meg, var glad i meg, lo med mig og lærte meg ting, slik at jeg kunne leve et vidunderlig liv fullt av glede. Jeg var velsignet ut over alle grenser ved å kjenne dere alle. Det er det som har gjort livet mitt verdt å leve.

 

Hvis du tenker på meg og ønsker å gjøre noe til ære for meg, så gjør følgende; 

- Vær frivillig på en skole, i en kirke eller på et bibliotek.

- Skriv et brev til noen og fortell dem hvordan de har hatt en positiv innvirkning på livet ditt.

- Hvis du røyker - så slutt.

- Hvis du drikker og kjører bil - så la være.

- Skru av elektronikken og ta med et barn ut for å spise is. Snakk med dem om deres håp og drømmer. 

- Tilgi noen som ikke hadde fortjent det.

- Stopp opp ved alle barns kakesalg og ros produktene deres.

- Få noen til å smile i dag. Hvis du har muligheten for å gjøre det.