7 alarmerende tegn på at du er i et giftig parforhold

04/02/2018 13:00

Anniken Hauge

Viralt
Hvis du kjenner igjen flere av disse tegnene, bør du kanskje vurdere om et er verdt å bli værende i forholdet.

Det sies at kjærlighet gjør blind. Derfor kan det noen ganger være vanskelig å se at forholdet faktisk ikke fungerer så optimalt som det burde

Men det er kanskje hjelp å hente her.

Yourtango har samlet en rekke tegn på at parforholdet du er i ikke er sunt for deg.

1. Det går altfor fort.
Man kan lett la seg rive med når man plutselig blir forelsket. Du tenker ikke lengere rasjonelt, men lar deg styre av følelsene dine og nyter å ta de neste skrittene i forholdet deres. Men hvis du møter ham, flytter inn hos ham og møter foreldrene hans i løpet av bare noen få måneder, bør du kanskje tenke deg om en ekstra gang. Kjærlighet som oppstår fort kan også forsvinne like fort igjen. Ta dere god tid og ha tålmodighet.

2. Hans problemer er dine problemer.
Det sakte men sikkert opp fpr deg at den nye mannen i ditt litt er omringet av store og små problemer. Før du vet ordet av det, er du viklet godt inn i hans utfordrende tilværelse. Pass på så du ikke mister deg selv underveis. Det er viktig å hjelpe andre, men det skal helst ikke være på bekostning av en selv.

3. Det er tre personer i forholdet.
Noe som tapper deg for utrolig mye energi, er å være i et nytt forhold hvor tidligere forhold ikke er ordentlig avsluttet. Alle har bagasje, men hvis det er en sjalu ekskjæreste eller en tidligere partner som kjæresten din fortsatt har noe følelser for, træ varsomt. Du kan brenne deg veldig hvis dere to ikke er de eneste i forholdet. 

4. Han ber deg om penger
Å plutselig være tom for penger kan skje den beste. Men hvis den nye kjæresten din tidlig ber deg om å hjelpe ham økonomisk, bør det ringe en bjelle. Det kan fort bli krangler hvis dere blander økonomi og kjærlighet tidlig i forholdet – få ting skaper mer konflikter mellom par enn det penger gjør.

5. Han erklærer sin store kjærlighet
Det høres kanskje ut som en perfekt scene fra en romantisk hollywoodfilm. Men hvis han forteller deg at han ikke kan leve uten deg eller at du gjør ham til et helt menneske tidlig i forholdet, så bør du kanskje ta litt avstand. Det er ikke sunt å være altfor avhengig av hverandre.

6. Dere forlater aldri soverommet.
Hvis sex nesten er det eneste dere gjør sammen, så er det neppe et sunt tegn. Sex er fantastisk og fyller ofte mye av tiden når man akkurat har møtt hverandre. Men hvis forholdet skal holde på sikt bør relasjonen deres bygges på noe mer enn det som skjer innenfor soverommets fire vegger.

7. Han vil ikke forplikte seg.
Uker blir til måneder, måneder blir kanskje til og med til år. Men dere har fortsatt ikke tatt den store praten om hvor forholdet deres leder hen. Han kaller deg ikke for kjæresten din, og du tør ikke sinoe fordi du er redd for å miste ham. På et tidspunkt blir du nødt til å få en avklaring slik at du kan komme deg videre hvis han ikke er klar til å binde seg.