7 ting du ALDRI må google

21/03/2017 11:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Google
Foto: Google
Vi advarer deg på det kraftigste mot å søke etter disse bilder av disse tingene. Du kommer til å angre på det.

Google er et fantastisk redskap som mange nordmenn bruker flere ganger daglig.

Enten om man skal finne frem til en stavemåte, den nærmeste pizzariaen, opplysninger om en kjendis eller et bestemt årstall, så er Google vår venn i nøden.

Dessverre ligger det også veldig mange ting gjemt i Googles mørke hjørnet, som intet menneske noensinne burde stifte bekjentskap med. 

Det finnes nemlig en rekke ord, navn, og begreper som man aldri skal skrive i Googles søkefelt, med mindre man enten er litt for nysgjerrig, liker å bli kvalm eller bare er ute etter å skremme seg selv fra sans og samling. 

Her på Dagens.no kan vi dessverre ikke skjerme leserne våre fra alle Googles grusomheter, men vi kan gi deg denne listen over syv ting du aldri noensinne må skrive i Googles bildesøkningsfelt. Aldri! 

1. Noma: Den kjente og anmelderroste danske Michelin-vinnende topprestaurantene Noma. Hvis du ønsker å finne bilder av det nordiske kjøkkenets gastronomiske flaggskip på Google, så dropp det. Googler man Noma, så får man nemlig bilder av noe helt annet enn den fine restauranten. Noe som på en pen måte kan beskrives som 'munnproblemer', og som du ville ligge søvnløs og tenke på. 

2. Lemon party: Flere personer har kanskje støtt på dette morsomme uttrykket på nettet, som en referanse til noe man ikke helt forstod. Men la være med å google det. Det er nemlig ikke en fest hvor folk presser sitroner. DEt er derimot en gjeng med gamle menn som er overdrevet glad i hverandre. Mer behøver vi visst ikke å si. 

3. Trypofobi: Bare hvis du søker etter bilder på ordet ’hull’ kommer de frem. Merkelige og uforklarlige hull i blomster eller animasjoner, som er med på å utløse en fobi for overraskende mange: Trypofobi – frykten for hull. Hvis du søker på dette fenoment, er det ikke sikkert at du merker noe som helst nogen. På en annen side kan det også være at du er én av mange personer som helt ubevisst lider av trypofobi, og derfor grøsser når du ser underlige hull. 

 

4. Hudsykdommer: Hvis du har fått et lite utslett på albuen, noen prikker på fingeren, eller en irriterende rød flekk på hoften, så la for Guds skyld være med å søke på bilder av 'hudsykdommer' på Google, for å lette etter bevis på hva som feiler deg. For du kan være helt sikker på at de personer hvis bilder er havnet på Google, lider av noe langt mer ekkelt og frastøtende enn deg. 

5. Degloving: Skulle du tilfeldigvis støte på ordet ’degloving’, så glem at du noensinne har hørt eller lest det. Og aldri ALDRI google det! Spesielt ikke hvis du ikke takler blod, sår og åpne knokkelbrudd. Bare la være. 

6. Calculus bridge: Bridge er et kortspill som mange – spesielt eldre – er veldig begeistret for. Calculus bridge er til gjengjeld ikke noe kortspill. Det er noe som du under ingen omstendighet bør finne bilder av på Google. I hvert fall ikke hvis du holder tenne dine kjær.

7. Ting som gir kreft: Her tenker vi så mye på bilderesultatene, men snarere den informasjonen du får. For hvis du feiler et eller annet du ikke finner ut av, så finnes det garantert en undersøkelse om eller noen tegn på at det er kreft.  La oss slå fast at man ikke skal ta for lett på den fryktelige sykdommen, på samme måte som tegn på kreft ikke bør ignoreres. Omvendt finnes det mange undersøkelser som viser at både det ene og det andre kan gi kreft, og av samme grunn kan det være vanskelig å finne ut av hva man skal tro på. Derfor bør du på forhånd være klar over at hvis du googler noen bestemte symptomer, så vil nesten alle veier før eller senere lede til frykt for kreft. En frykt du kan spare deg for. 

Og nå når du i forveien er i gang med å finne ut av hva du ikke bør gjøre på nettet, burde du også lese artikkelen nedenfor, om 8 ting du burde slutte å gjøre på Facebook.