8 ting du skal slutte med på Facebook omgående

13/01/2017 15:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det finnes en rekke spilleregler på Facebook som alle bør følge.

Har du en tendens til å dele masse matbilder, bruke mange emojis, og daglig skrive på Facebook hvor høyt du elsker kjæresten din? 

Så blir du kanskje ikke så glad av å lese denne artikkelen, men omvendt gjør du deg selv og alle andre en tjeneste ved å bite merke i følgende punkter. Punktene er inspirert av en artikkel fra Metro.

Vi skriver nemlig det de fleste tenker, ved å nevne 8 ting som du virkelig skal slutte å gjøre på Facebook. 

1. Dele bilder av middelmådig mat

Matbilder har blitt en del av hverdagen på sosiale medier, men er du en av de som liker å dele stort sett alle måltider med vennene dine så slutt med én gang. Vi andre synes nemlig det er totalt uinteressant, med mindre måltidet ditt er virkelig, virkelig lekkert. Du spiser pizza – og hva så? Livet er for kort til likegyldige matbilder, og det er bare du som er opptatt av din sunne og lekere avokadomat, som ser helt lik ut som de andre på Facebook. 

2. Gjøre oppmerksom på at du luker ut noen av FB-vennene dine

Det hører gudskjelov til sjeldenhetene, men innimellom dukker det opp en Facebook-bekjent som bruker statusfeltet for å annonsere at han eller hun har tenkt å 'rydde opp' i Facebook vennene sine, fordi vedkommende har 'for mange'. Og så kan vi andre bare sitte og vente på om vi er likegyldige nok til å bli slettet. For no' tull! 

3. Delta i tester på Facebook

’Hvilket dyr er du?’ og ’hvor godt kjenner du venninnen din?’. Facebook er spekket med tåpelige tester, men i stedet for å teste deg selv og spørre; 'Hvor godt kjenner du kjæresten din?', bør du kanskje spørre deg selv; 'hvor godt kjenner du reglene for denne testen?' Mange av de små quizzene og annen underholdning som opptrer på Facebook er nemlig lumsk, og leser du ikke det med liten skrift, da ser du heller ikke at du ved å leke med, samtidig gir tillatelse til at avsenderern kan bruke f.eks. profilbildet ditt og/eller private opplysninger i reklamer på nettet. 

4. Dele hva du gjør eller føler

Mens ’Rikke føler seg velsignet’ og ’Anders føler seg takknemlig’ føler vi andre bare at de skal slutte med det falske følelsestullet. Facebook tilbyr nemlig flere og flere overflødige uttrykksfunksjoner, så folk til slutt ikke lenger er i stand til å bruke egne ord. Men det skal det bli slutt på. Er du sur, glad eller bekymret så skriv det med ord – og uttrykk hvorfor. Det andre er bare barnslig emoji-fjas. 

5. Bruke hashtags

Facebook er ikke Twitter, og derfor skal du slutte å bruke hashtags på førstnevnte da det er en stor forskjellmellom de to mediene. Da muligheten for # oppstod på Facebook, begynte et hav av brukere å hashtagge i ett sett, men siden ingen noensinne kommer til å søke på f.eks. #anneharakkuratbaktboller, er ikke funksjonen bare likegyldig, den er også tullete. Derfor skal du holde deg borte fra # på Facebook.

6. Oppmerksomhetskrevende oppdateringer

Der finnes ikke noe mer irriterende på Facebook enn de brukerne som plutselig skriver et eller annet passivt-aggressivt, men unnlater det viktigste kun for å få folk til å skrive; 'Ånei, hva har skjedd?' Oppdateringer som 'Har virkelig hatt verdens verste dag' eller 'Dere vet når en bestemt person har sviktet deg totalt?' skal for Guds skyld stoppe. Skriv heller hva som foregår. 

7. Diktere at andre skal dele det samme som deg

’Putt et hjerte i statusen din hvis….’ ’Kopier og del hvis…’ ’Send den til vennene dine hvis…’ Alt for mange har det alt for travelt med at sende det som best kan beskrives som Facebook-kjedebrev. Her er det snakk om oppfordringer til å endre profilbilde, dele en bestemt status eller sende et spesielt budskap til alle Facebook-vennene, kun fordi avsenderen synes de har en viktig sak. Det kan handle om alt fra brystkreft til fartssyndere, men selv om budskapet kan være vel så vesentlig, så skal du slutte å dytte dine merkesaker over på andre.

8. Kjærlighetserklæringer til kjæresten din 

Vi kjenner alle de venneparene som oversvømmer hverandre med kjærlighetsvideoer, søte dyrevideor eller sukkersøte hilsener på Facebook. Det er ikke fordi vi ikke unner dere det rosenrøde forholdet deres, men noen ting kan man holde for seg selv. Send derfor en privat melding til din utkårede neste gang du vil dele et gammelt feriebilde av dere, eller hvor vanskelig det er å unnvære ham/henne når du er på jobb.