Barnepike avslører endelig: Dette skjedde natten Maddie forsvant

18/04/2017 11:30

Emma Sletta

Viralt
Privatfoto
Privatfoto
En barnepike løfter nå sløret for hva som skjedde den natten for 10 år siden, da britiske Madeleine McCann forsvant under en familieferie i Portugal.

Siden britiske Madeleine ’Maddie’ McCann forsvant under en ferie i Portugal for nesten 10 år siden, har teoriene om den dengang fire år gamle jentas forsvinning vært mange.

Nå har saken fått ny næring.  En ansatt på hotellet hvor familien McCann bodde har løftet sløret for hva slags sted den lille jenta forsvant fra 3. mai 2007. Det skriver britiske Daily Mirror.

Den kvinnelige ansatte jobbet som barnepike på den portugisiske ferieresorten The Ocean Club i byen Praia da Luz, da Maddie bodde der med foreldrene sine.

Barnepiken forteller at området allerede den gangne var beryktet, og at en jente hadde blitt overfalt året før McCann-familien besøkte stedet.

Privatfoto

Barnepiken, som ønsker å være anonym, forteller at de ansatte på hotellet fikk en fløyte de kunne bruke hvis de ble overfalt:

- Vi fikk beskjed om at ’dette er en voldtektsfløyte. Dere må ikke gå noe steder alene - noensinne’. En jente ble angrepet cirka et år før i Praia da Luz. Det hørtes virkelig ikke ut som en resort for familier i mine ører, forklarer barnepiken til Daily Mirror. 

Hun forteller også at hun tydelig husker Maddies foreldres reaksjon, etter at den lille jenta hadde forsvunnet. Moren til jenta, Kate McCann, var utrolig opprørt over situasjonen.

 

- Hun løp frem og tilbake. Den verst tenkelige situasjonen hadde akkurat overgått henne. Hun gråt og var nesten i en helt kaotisk sinnstilstand, og Gery var også veldig opprørt. Det jeg husker godt om han, var at han gikk og lette under bilene. Jeg glemmer det aldri, sier den ansatte på The Ocean Club.

Hun forteller også at hun prøvde å berolige den ulykkelige moren Kate McCann, umiddelbart etter Maddies forsvinning:

- Jeg tror jeg sa noe som at ’hun kommer til å bli funnet, denne type ting skjer hele tiden’,  sier barnepiken, som riktignok ikke hadde rett. 

For Maddies skjebne er fortsatt uviss, og de seneste 10 årene har mennsker verden over vært opptatte av å gjette på hva som skjedde den kvelden i mai. 

En av de mest utbredte teoriene er at foreldrene Gerry og Kate McCann selv sto bak datterens forsvinning, men denne teorien legger ikke barnepiken mye i.  

Maddies foreldre, Kate og Garry McCann. Foto: AP

Hun forteller at hun ofte blir spurt hvorvidt hun tror at foreldrene hadde skyld i datterens forsvinning og kanskje død, men hun insisterer på at det ikke er mulig:

- For det første på grunn av timingen og for det andre på grunn av stedet, samt reaksjonene deres. Det er ikke mulig, fastlår barnepiken.

Kvinnen forklarer også at politiet først ankom etter 90 minutter, og at folk gikk inn og ut av den engelske familiens ferieleilighet, hvilket potensielt kan ha ødelagt bevismaterialer i saken.

I 2012 ble det laget en animert illustrasjon av hvordan Maddie ville sett ut fem år etter hun forsvant. Foto:  AP

- Jeg mener at mange ting burde vært gjort annerledes. Dessverre har konsekvensene vært katastrofale, sier hun til Mirror, og understreker at portogisisk politi - etter å ha intervjuet henne i 2007 - unnlot store deler av vitneutsagnet hennes i etterforskningen.