Benjamin bestilte et par nye jeans på nettet: Følte seg dårlig da han leste vaskeinstruksjonene

05/09/2016 14:15

Anniken Hauge

Viralt
19-årige Benjamin er langt fra tilfreds med vaskeanvisningen på de nye buksene. Foto: Facebook
19-årige Benjamin er langt fra tilfreds med vaskeanvisningen på de nye buksene. Foto: Facebook
Han var ganske tilfreds med innkjøpet sitt, inntil han leste den lille lappen på innsiden av buksene.

19-årige Benjamin Löfquist hadde en dårlig opplevelse da han nylig bestilte et par jeans på nettet, forteller den unge mannen fra Helsingborg i et innlegg på Facebook.

Da buksene, som er fra merket 'A cat named Joe', kom, var Benjamin ganske tilfreds med innkjøpet sitt. Men da den svenske fyren kikket på vaskeanvisningen inni buksen, endret han mening, skriver den svenske avisen Expressen

- Jeg klippet den (vaskeanvisningen red.) av med en gang. Det føltes så kjipt og feil, at jeg ikke ønsket å gå rundt med den lappen i buksene mine, forklarer Benjamin Löfquist. 

Årsaken til sinnet hans var at det var vaskeinstruksjoner for både menn og kvinner på vaskemerket. Til kvinnene var det normale vaskeinstruksjoner på 40 grader og strykning tillatt, mens til mennene stod det bare:

"Bare la være med å prøve, bare gi det til:".

Deretter fulgte en pil bort til ordet kvinner.

Spøken om at kvinner skal vaske tøy og ikke menn, gjorde Benjamin rasende. 

- Det er rett og slett sexistisk. Og jeg kan ikke støtte sexisme, lyder det fra Benjamin Löfquist. 

Den utilfredse svensken klaget til klesmerket, og skrev et innlegg på Facebook for å dele frustrasjonene sine og advare andre mot å kjøpe klærne. 

Hos 'A cat named Joe' forteller administrerende direktør at de tidligere har fått kritikk for deres vittige vaskeanvisninger, og at de derfor har fjernet dem fra alle deres nye modeller, men at de altså fortsatt finnes i de gamle modellene. 

- Det har ikke vært meningen at noen skulle ta det ille opp, eller at det skal skilles mellom kjønnene. De ble så å si laget med et glimt i øyet. Det er trist at folk tar det ille opp, og det ønsker vi absolutt ikke, sier den administrerende direktøren Niklas Carlsson til Expressen. 

Benjamins Facebook-innlegg er blitt heftig debattert, for er det sexistisk eller bare en spøk?