Beskjeden på oppvaskmaskinen på arbeidsplass fikk Christina til å se røtt

17/05/2017 19:00

KC

Viralt
Et kjepphøyt skilt på en kommunal arbeidsplass har satt sinnet i kok hos den svenske politikeren Christina Snell Lumio - og tusenvis er enige med henne.

- Ta meg når jeg er full.

Slik lyder beskjeden på et skilt som nylig ble hengt opp på en oppvaskmaskine i den svenske kommunen Övertorneå.

Det skriver svenske Expressen.

En medarbeider på kommunen tok bilde av skiltet og sente det til Christina Snell Lumio, som er ordfører for Vänsterpartiet i den svenske provinsen Norrbotten. Og det fikk henne til straks å gripe til tastene. 

Etterpå delte hun bildet av skiltet på facebookprofilen sin, ledsaget av noen strenge ord. Christina Snell Lumio synes nemlig ikke at skiltet er passende i en offentlig bygning hvor kommunalforvaltningen og kommunalrådet sitter. Det er nedladende og sexistisk - og slett ikke morsomt.

Foto: Facebook

I september 2009 vedtok Övertornea Kommune den såkaldte CEMR-deklarasjonen, som har til formål å styrke likestillingen mellom menn og kvinner på både lokalt og regionalt nivå.

Men Christina Snell Lumio mener at det fortsatt eksisterer et barskt klima og en utbredt machokultur:

- Det blir nesten et symbol på hvor lett man tar på tingene her, og på hvordan arbeidsmiljøet ser ut, sier Christina Snell Lumio til Expressen.

Byrådsmedlem Tomas Vedestig er imidlertid ikke enig med henne i at det hersker en machokultur. Han opplever at de fleste trives på jobben sin og har det gøy. Tirsdag var skiltet på oppvaskemaskinen tatt vekk, og i følge Tomas Vedestig dreide det seg bare om et uheldig ordvalg: 

- I dag informerte kommunesjefen meg om at det var en kvinne som hadde hengt opp skiltet fordi hun var lei av at ingen satte på oppvaskmaskinen når den var full. Det var ingen underliggende mening bak, sier Tomas Vedestig til Expressen.

Er skiltet morsomt eller for grovt? Delta i debatten på Facebook.

8 ting du skal slutte med på Facebook omgående.