Bestemor krever betaling for å passe barnebarn: "Betaling per time og en bot for sen henting"

03/04/2024 13:00

Emma

Viralt
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den 64 år gamle bestemoren krever betaling for å passe på barnebarnet.

Det finnes knapt noe bedre for både besteforeldre og barn når de må tilbringe tid sammen en gang i blant. Koselige turer til dyrehagen, spille spill, slappe av på sofaen eller hva det ender opp i høres bra ut for mange.

Men dessverre er det ikke alltid tilfelle for alle nye foreldre.

Dermed deler en 29 år gammel kvinne sin historie på forumet Reddit. Moren hennes vil faktisk ikke passe på sønnen i det hele tatt. Og hvis hun passer ham? Da skjer det bare mot betaling.

Det var litt av en skuffelse for den 29 år gamle moren da hun fant ut at hun ikke kunne stole på sin egen mor for barnepass:

"Jeg ba moren min om å hjelpe meg med å ta vare på min nyfødte baby, slik at jeg kunne komme tilbake på jobb så snart fødselspermisjonen min var over," forklarer hun.

Dessverre var moren ikke interessert i det i det hele tatt, og derfor var det ikke mye hjelp tilgjengelig:

– Hun nektet. Hun sa at hun var for gammel og at hun allerede hadde oppdratt barna sine, sier hun.

Ifølge moren kan kvinnen vurdere å være hjemme mens partneren går på jobb og forsørger familien. Men det er ikke et alternativ, forklarer hun, og fortsetter:

«Vi er akkurat på vei ut av en pandemi, og det er ingen måte samboeren min og jeg kan klare oss økonomisk på én enkelt inntekt», skriver hun.

Etter å ha forklart moren hvorfor de begge må jobbe, fikk hun et tilbud. Bestemoren ønsket å ta vare på barnebarnet, men bare mot betaling. Barnepasset vil koste $ 20 i timen, og en bot vil bli pålagt for å hente sent.

Grunnen til at kvinnen ba moren om å passe smårollingen, var for å spare kostnader. Men med en timepris på 20 dollar, vil det ikke være tilfelle:

"Jeg er i ferd med å registrere barnet mitt i en barnehage i stedet fordi kostnadene generelt vil være lavere og det er litt nærmere huset vårt. På grunn av jobbene våre kan vi ikke jobbe hjemmefra, så vi har akutt behov for barnepass», skriver hun.

På Reddit spør hun om råd. Hun vil også vite om det er hun som stiller for høye krav til moren:

"Er jeg en drittsekk fordi jeg vil at moren min, som er hjemme hele dagen (hun gjør ikke annet enn å se på TV og lage mat), skal ta vare på babyen min gratis mens jeg og partneren min prøver å få orden på økonomien vår?" spør hun.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.