Bilforhandler avslører: Slik bruker du knappen riktig

07/04/2024 11:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En veldig spesiell knapp, som finnes i de fleste biler, kan gjøre sommeren mye rimeligere.

De fleste biler har en knapp som er avbildet en bil med en buet pil i eller rundt seg, som den på bildet ovenfor.

Mange vet kanskje ikke engang hva knappen gjør, mens enda flere ikke vet når de skal bruke den, men nå har en bilforhandler avslørt bruken av den mystiske knappen.

«Sandhaven Car Sales» har altså i et innlegg på Facebook avslørt at det er en såkalt «resirkuleringsknapp», som brukes til å bestemme om luften som kommer ut av bilens klimaanlegg (AC) skal komme utenfra eller innvendig. . 

Trykker du på knappen vil bilens AC-system resirkulere luften fra bilen i stedet for å hente inn frisk luft utenfra, og det spiller absolutt ingen rolle når systemet gjør hva. 

«[...] det enkle svaret er å bruke den [red.-knappen] om sommeren og slå den av om vinteren,» skrev bilforhandleren om knappen, og utdypet at på varme dager bruker AC-systemet unødvendig innsats for å kjølig varmluft ned fra utsiden hvis du ikke har aktivert knappen – og omvendt om vinteren.

«Ved å bruke resirkuleringsknappen vil bilen din bli kaldere og dette vil redusere slitasjen på AC-systemet ditt», heter det også i innlegget.

Videre gis det et ekstra triks for å kjøle bilen raskt ned dersom den har vært «bakt i solen» over lengre tid. 

Ifølge bilforhandlere er det i så fall smartest å «rulle ned vinduene og skru av resirkuleringsknappen de første minuttene [...] for å bli kvitt den [...] varme luften inne i bilen, før slå på resirkuleringsknappen igjen."

I tillegg må du huske å aktivere knappen når du venter i kø – også om vinteren – da du ellers «trekker alle forurensede stoffer og karbonmonoksid fra trafikken» inn i bilen. 

«Undersøkelser viser at det kan redusere mengden forurensninger i bilen din med minst 20 prosent dersom du resirkulerer AC-en når du står i kø», skriver bilforhandleren i varselet, som kan leses nedenfor:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.