Bonde i ferd med å flytte høyballer i fjøs da han gjør et sjeldent funn

13/03/2024 05:00

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Et høyst uventet funn.

En bonde fra Fermøy i Irland fikk seg en overraskelse da han flyttet høyballer i låven sin.

Selv om det alltid er en risiko for at det blir små mellom ballene, var det verken mus eller rotter bonden fant i fjøset.

På den annen side var det tre små ugleunger som gjemte seg.

Det skriver Independent.

Etter å ha funnet de små ungene, kontaktet bonden umiddelbart Birdwatch Ireland. Donal Sheehan fra organisasjonen besøkte bonden etter samtalen og rådet ham til å sette høyballene på plass igjen slik at de små ungene kan vokse seg store i fred og ro.

Donal Sheehan anslår at ungene er omtrent tre til fire uker gamle, og han regner med at de vil være klare til å forlate skjulestedet sitt om noen uker. Skjulestedet, valgt av moren for sine små unger, er absolutt ikke et sted som hver uglemor velger.

Foto: Privat

– Høyballene er stablet oppå hverandre i fire lag, og ungene har gjemt seg nederst. Det er uvanlig å finne ugler mellom høyballer, da de foretrekker å leve i nedlagte skorsteiner eller hule trær, sier Donal Sheehan.

Moren til ungene bor vanligvis i et tre i nærheten av ungene sine, og når de bråker, går hun på jakt for å finne mat til dem.

Blant annet er det mus og rotter som den voksne ugla mater ungene sine. Og dette er dyr som hun lett kan finne i landlige omgivelser.  Men det er ikke helt ufarlig, advarer Donal Sheehan:

– Hvis gnagerne har spist gift, blir de desorienterte og dermed lettere å fange for ugler og andre fugler. Men det betyr også at fuglene spiser gift.

Noen bønder bruker rottegift for å holde unna, og det påvirker fuglene. Flere ugler i fjøs dør på grunn av rottegift, og derfor fraråder Birdwatch Irland bønder å bruke rottegift for å holde mus og rotter borte fra fjøset.

De tre små ugleungene har fått en ring på beina og er inkludert i Birdwatch Irelands database.

Foto: Privat

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.