Bonde skulle flytte høyballer i låven - så gjør han et sjeldent funn

18/03/2024 21:00

Mikkel Sletta

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Et høyst uventet funn.

En bonde fra Fermoy, Irland fikk seg en overraskelse da han skulle flytte noen høyballer i låven sin.

Selv om det alltid er fare for å finne små skadedyr mellom ballene, var det verken mus eller rotter bonden fant i fjøset.

Det hadde nemlig gjemt seg gjemte tre små ugler imellom høyballene.

Det skriver  The Independent .


Etter å ha funnet ugleungene tok bonden umiddelbart kontakt med Birdwatch Ireland. Donal Sheehan fra organisasjonen besøkte bonden etter samtalen og rådet ham til å sette høyballene på plass igjen slik at de minste kan vokse opp i fred og ro. 

Donal Sheehan estimerte ungene til å være rundt tre til fire uker gamle, og han forventer at de er klare til å forlate skjulestedet om noen uker. Skjulestedet som moren har valgt for sine unge barn er definitivt ikke et sted som alle uglemødre velger.

Foto: Privat

- Høyballene er stablet oppå hverandre i fire lag og ungene har gjemt seg i bunnen. Det er uvanlig å finne ugler mellom høyballene da de foretrekker å raste i nedfallne skorsteiner eller hule trær, sier Donal Sheehan.

Moren til ungene holder seg stort sett i et tre i nærheten av ungene sine, og når de lager en lyd går hun på jakt for å finne mat til dem.

Den voksne uglen mater blant annet ungene sine med mus og rotter. Og dette er dyr som hun lett finner i landlige omgivelser. Men det er ikke helt ufarlig, advarer Donal Sheehan: 

"Hvis gnagerne har spist gift, blir de desorienterte og dermed lettere å fange for ugler og andre fugler. Men det betyr også at fuglene spiser gift."

Noen bønder bruker rottegift for å holde skadedyrene unna, og det går også ut over fuglene. Flere ugler i fjøs dør på grunn av rottegift, så Birdwatch Ireland fraråder bønder å bruke rottegift for å holde mus og rotter ute av fjøset.

De tre små uglene har fått en ring på benet og er inkludert i Birdwatch Irelands database.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.