Bussjåfør Catherina hoppet av bussen da hun så en mann ligge på veien

19/07/2021 09:27

Emma

Viralt
Catherina, 43, hoppet av bussen da hun så en mann ligge på veien.

Mandag skjedde det en ubehagelig hendelse på Möllevångstorget i Malmö. Det skriver svenske GT.

Da 43 år gamle Catherina Rodian kjørte sin daglige tur, ble trafikken plutselig stoppet i Bergsgatan i Malmö. Her kunne hun se at en taxi plutselig blokkerte veien, noe som betydde at Catherina ikke kunne kjøre videre.

Det var derfor hun begynte å se seg rundt og så en mann ligge på gaten. Hun kunne også se at han begynte å bli blå i hodet.

"Jeg så hvordan en mann satt ved siden av ham og hadde fingrene i munnen. Men jeg så også hvordan mannen ble mer og mer blå i ansiktet. Jeg åpnet vinduet og ropte at han skulle gjøre noe og starte HLR," sier hun til Newsner.

Folk begynte å samle seg rundt mannen og flere ringte en ambulanse. Men ingen så ut til å vite hvordan de skulle gi HLR.

Jeg tror ikke folk visste hvordan de skulle gjøre det. Så jeg løp ut og startet HLR, og en annen mann hjalp til med å blåse, sier hun.

Catherina fortsatte HLR i syv minutter til ambulansen kom, og i mellomtiden så hun hvordan mannen begynte å gjenvinne fargen i ansiktet.

Catherina har fått et hjertehelsekurs på jobben, noe som kreves før en bussjåfør kan få lov til å kjøre. Men hun har aldri trengt – før nå.

"Det er en stor forskjell å gjøre det på en dukke og på en ekte person. Men jeg tenkte ikke. Jeg gjorde det nettopp. Jeg trodde bare jeg måtte gjøre det jeg kunne," sier hun.

Catherina har siden blitt informert om at mannen hun utførte hjerteredning på overlevde.

– Det føltes godt å vite. Jeg angrer ikke et øyeblikk på at jeg løp over og hjalp ham. Jeg ville gjort det igjen, sier hun.

Men hendelsen har også fått Catherina til å åpne øynene. Og nå oppfordrer flere mennesker folk til å lære hjertesykdom. Man vet aldri når man trenger det.

"Ta et kurs slik at du vet hvordan du gjør det og hvordan det føles. Jo flere som vet om det, jo bedre. Hvis vi hadde vært flere mennesker på åstedet, kunne vi ha hjulpet hverandre. Det er veldig vanskelig."

Etter Catherinas store innsats har hun blitt hyllet som en helt i både media og hjembyen.

"Jeg bor i en ganske liten landsby der alle kjenner alle, så folk vet allerede hvem du er. Nå er det for en god ting, men jeg får ikke megalomaniac fra det. Jeg håper noen ville gjort det samme," sier hun til Newsner.