Coca-Cola bryter 125 år lang tradisjon: Lanserer ny drikke med spesiell ingrediens

07/03/2018 14:00

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Coca-Cola er på vei med en helt ny variant som ikke minner om cola som man kjenner dem i dag.

Når solen stråler ned over kroppen om sommeren, når man har vært ute på farten hele dagen eller vært ute på byen kvelden før, så er det mange som henter seg en iskald flaske fra kjøleskapet.

Om det er light, zero eller den helt vanlige knallrøde, så er Coca-Cola ett av verdens mest velkjente varemerker. 

De mest lojale colaentusiastene vil heller dø av tørst enn å ta en slurk Pepsi Max, men nå har faktisk Coca-Cola en helt ny variant i ermet, som virkelig er for de voksne, skriver BBC. 

For Coca-Cola vil lage en helt spesiell variant, hvor det for første gang på 125 år blir tilsatt alkohol i den ikoniske drikken, slik at den velkjente colasmaken blandes med noe litt ekstra.

Ifølge BBC vil den nyeste utgaven ac Coca-Cola inneholde mellom tre og åtte prosent alkohol, hvilket ligger i det samme alkoholspennet som mellom en lys pilsner og en sterk øl.  

Før man løper ut til bilen og kjører til nærmeste butikk for en flaske alko-cola, så er det dessverre en dårlig nyhet som må nevnes. Den nyeste colaen kommer foreløpig bare i Japan, hvor det finnes en hel kategori Chu-Hi, som nettopp er brusende leskedrikk tilsatt alkohol.

Den nyeste utgaven av Coca-Cola inneholder alkohol, hvilket er et brudd med en 125 år lang tradisjon. Dessverre blir den bare lansert i Japan. Foto: Shutterstock

- Vi har ikke eksperimentert i lav-alkohol kategorien tidligere, men det er et forsøk på å oppsøke nye muligheter utenfor vårt spesifikke marked, sier Jorge Garduno, direktør i Coca-Cola Japan, til BBC.

Det virker altså ikke som den voksne cola-varianten kommer til Norge, men det er lov å krysse fingrene.

Den japanske Chu-Hi drinken er svært populær i Japan, spesielt blant kvinner som har savnet et alternativ til øl. Det er for øvrig slett ikke første gang japanerne har kunnet nyte en annerledes variant av cola. 

I fjor lanserte Coca-Cola også en spesiell variant med kaffesmak.