Da Laura så en servitør hjelpe en eldre mann på restaurant, fanget hun øyeblikket: Fire dager senere fikk servitøren en vill beskjed

11/03/2018 09:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Laura Wolf
Foto: Laura Wolf
Servitørens oppmerksomhet og vennlighet ble virkelig belønnet da historien hennes ble delt på sosiale medier.

Det er ikke alltid like lett å sette ord på andre menneskers vennlighet.

For husker man å sette ordentligt pris på hushjelpen, togkontrolløren eller p-vakten når man spør om hjelp eller blir overrasket over vennligheten deres?

For den 18-årige servitøren Evoni Williams i byen La Marque i staten Texas, USA, var det helt naturlig å trå til da en eldre gjest på 78 år spurte om hjelp, skriver Independent. 

Den 78-årige mannen, som brukte et oksygenapparat, besøkte restauranten hvor Evoni Williams sto bak disken lørdag 3. mars. Da han spurte om hun kunne hjelpe ham med å skjære opp maten hans, stilte hun opp med den største selvfølge, og hjalp den eldre mannen.

Uten at Evoni Williams visste om det, tok en kunde ved navn Wolf et bilde av den søte gesten og la det ut på Facebook: 

- Jeg vet ikke hva hun heter, men jeg hørte at den eldre mannen forklarte at hendene hans ikke var så gode, og at han brukte oksygenflaske fordi han hadde vanskeligheter for å puste ordentlig. Uten tvil tok hun tallerkenen hans og skar opp skinken han skulle spise. Det virker kanskje som ingenting, men jeg er sikker på at det betydde mye for ham.

- Jeg er veldig takknemlig for å ha vært vitne til denne formen for vennlighet på starten av dagen, hvor alt annet i verden virker så negativt. Hvis bare alle kunne være mer som servitøren og tilby en hjelpende hånd, skriver Laura Wolf i innlegget sitt.

Bildet av den unge kvinnen som hjelper den eldre mannen ble raskt spredt rundt på sosiale medier – Laura Wolfs bilde i skrivende stund delt mer enn 71.000 ganger.

Torsdag forrige uke hadde historien nådd helt til byens rådhus, hvor byen offisielt utnevnte 8. mars som Evoni ‘Nini' Williams Day, oppkalt etter servitøren.

Men det var ikke den eneste overraskelsen som ventet den unge kvinnen. For byens lokale universitet overrakte henne også med et stipend på 16.000 dollar, tilsvarende cirka 125.000 norske kroner, slik at den unge kvinnen kan studere bedriftsledelse. Evoni Williams ble rørt til tårer over den store oppmerksomheten, som hun slett ikke hadde forventet kunne ha så stor betydning.

- Jeg ville gjort det samme når som helst igjen, sier hun til den lokale nyhetsstasjonen da hun fikk overrakt stipender på jobben sin.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.