Den var så liten som en spiker da hun oppdaget den i skogen

06/06/2024 23:00

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Se for et morsomt lite dyr det har blitt.

En kvinne fikk seg en overraskelse på en tur gjennom skogen da hun fant en liten skapning på bakken. Den var så liten som en spiker og så hjelpeløs ut. Uten å vite hva det var, bestemte hun seg for å ta det med seg for å hjelpe det å overleve.

Til sin overraskelse fant hun ut at den lille skapningen var et flygende ekorn - verdens minste flytende. Uten å vite hvordan hun skulle ta vare på et så sjeldent dyr, tok hun det med til et dyrehjem, der det ble kalt Boop.

Her vokste det lille flygende ekornet opp og ble bortskjemt med kjærlighet og omsorg før det ble sluppet ut i naturen igjen.

Ifølge Wildlife Queensland har fjærhaleglidere en kropp på størrelse med en mus, med gråbrun pels på ryggen og en hvit underside.

De er spesielt kjent for sine lange fjærede haler. Halen er bustete og hårløs, med unntak av lange, stive hår på sidene, som ligner en fjær. Mellom for- og bakbeina har de hudfolder som strekker seg ut når de flyter gjennom luften, vanligvis i en avstand på 14 meter.

Foto: Shutterstock.com

Det flygende ekornets små føtter ligner en frosk, men i stedet for skalaer har de pels. De har også store pads på tærne med taggete spor under, som gjør at de kan klatre på nesten alt.

Disse små er altetende og lever av pollen, frø, honningdugg, nektar og insekter. Deres lange, børstelignende tunge hjelper dem med å få tak i mat, og pollen blir ofte sittende fast i pelsen, som de spiser senere.

Flygende ekorn er hjemmehørende i Australia og finnes for det meste langs østkysten av Queensland, New South Wales, Victoria og Sør-Australia. De trives i skoger, regnskoger og skogsområder, men det er ikke uvanlig å finne dem i parker eller til og med i folks hager. Noen ganger velger de å bosette seg i telefonkiosker eller hustak.

Det er trygt å si at disse dyrene er virkelig unike i sin art. Med sin lille størrelse og bemerkelsesverdige tilpasning til å sveve gjennom luften, bringer det flygende ekornet en viss magi til de australske skogene der de bor.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.