Denne videoen har sjokkert folk på Facebook - nå har saken tatt en overraskende vending

15/11/2017 09:30

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Facebook/Michael Quander
Foto: Facebook/Michael Quander
En skremmende video av et par har skapt stort engasjement på nettet helt siden i fjor. Nå viser det seg at videoen har hatt en uventet effekt.

I oktober 2016 ble tilfeldige forbipasserende ufrivillig vitner til et skremmende syn på en gate i byen Memphis i Tennessee, USA.

Midt på fortauet lå det det en mann og en kvinne og vred seg i krampeaktige og nesten umenneskelige stillinger.

Flere forbipasserede tilbød å hjelpe til, mens andre tok opp mobilen for å filme det merkelige scenariet. En av de som filmet paret er Courtland Garner, som han senere delte videoen på Facebook. Den har siden blitt sett av over 100.000 personer. Det skriver Independent.

De to personene på fortauet viste seg senere å være Ronald og Carla Hiers - to narkotikamisbrukere som hadde tatt en overdose heroin, og som derfor lå i full kramp på fortauet. 

Den voldsomme videoen spredte seg på Facebook, hvor den sjokkerte tusenvis av folk. Courtland Garner har senere uttalt at han ikke angrer på at han filmet hendelsen og la det ut på nettet. 

- Er du klar over hva barn kommer til å si når de ser videoen? ‘Jeg vil ikke se så dum ut. Jeg vil ikke ta narkotika’, forteller Courtland Garner, som understreker at han la ut videoen til skrekk og advarsel.

Da videoen har nådd ut til mange tusen mennesker og skapt stor debatt, har den også fått paret til å erkjenne sitt misbruk. Da en gruppe dokumentarfilmskapere fra Time and Mic i år oppsøkte Ronald og Carla Hiers, avslørte paret at de i dag begge er stoffri.

Overfor filmskaperne forklarte de at de begge har vært misbrukere i flere tiår. 

- Narkotika og alkohol kan ta deg steder man ikke kan forestille seg. Da jeg startet på ungdomsskolen som 13-åring, ble jeg kjent med en venn for livet. Han er død nå. Han døde av en overdose, har Ronald Hiers forklaret.

Den middelaldrende mannen forteller videre at misbruket startet i veldig ung alder.

- Vi begynte å sniffe maling, røyke pot og drikke vin som 13-åringer. I 10. klasse ble jeg kastet ut av skolen og mistet kontakten med vennene mine, forteller Hiers.

Dokumentarskaperne fikk også en kommentar fra Ronald Hiers’ datter, Paris Hardee, som fortalte om frykten for å miste faren.

Etter å ha sett den skremmende videoen av faren på Facebook hvor han lå bevisstløs på fortauet, bestemte hun seg for at det var på tide at både han og Carla Hiers fikk hjelp. Derfor ringte hun til et behandlingssenter som fikk begge to inn i et program for rusavvenning.

- Jeg kunne lett dødd på det fortauet. Men jeg var ikke klar for å dø, har Carla Hiers senere uttalt.

Dermed ble den skremmende og grenseoverskridende videoen også det som fikk de to misbrukerne tilbake til livet. 

Du kan se den skremmende videoen nedenfor: