Derfor er det smart å ta med seg en tennisball når du vasker bilen

20/04/2024 10:00

Sofie

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En tennisball kan være nyttig å ha med når du skal vaske bilen. Du kan også bruke den til å sjekke dekktrykket på bilens dekk.

Alle som noen gang har brukt glidelås – og det er mye – vet at det aldri er bra hvis noe setter seg fast ved et uhell. Det samme gjelder når du sjekker dekktrykket på bensinstasjonen eller vasker bilen med hage eller høytrykkslange.

Slangen setter seg ofte fast mellom dekket og bakken i disse situasjonene, men her kan det faktisk hjelpe om du husker å ha med deg en tennisball i bilen.

Heldigvis, med en manuell bilvask, henger slangen ofte på en slags stang over hodet, slik at du unngår en slange som setter seg fast mellom dekket og bakken. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle, og derfor kan den ende opp under dekk.

Med dekkpumper er det en annen sak, akkurat som det er tilfelle for din hage eller høytrykksslange hjemme. Derfor, når du bruker disse verktøyene, kan du ende opp med å svinge slangen vanskelig eller gå tilbake for å frigjøre den.

Den enkleste løsningen på dette problemet er å sette en tennisball bak rattet. Tennisballen er mindre grov enn dekkets gummi, og en tube vil lett gli langs ballen. Da kan du fritt bevege slangen langs hjulene uten at den setter seg fast.

Andre triks med tennisballen

Internett hevder man kan åpne en billås med en tennisball med hull i. Dette er tull. Et nyttig tips er imidlertid å henge en ball på en snor i garasjen din. Den må plasseres slik at ballen treffer frontruten rett før bilen din treffer veggen.

Det er et triks som spesielt ble brukt før de fleste biler var utstyrt med parkeringssensorer og kameraer. I dag brukes den ikke fullt så mye, men det er fortsatt folk som bruker den.

Tennisballen kan også gjøre det enklere å sjekke dekktrykket på bensinstasjonen, men hvis du virkelig vil gjøre det enkelt for deg selv, kan du kjøpe en trådløs pumpe.

Finn for eksempel en som bruker batteriet fra drillen din. Med litt flaks kan du finne en slik enhet til en god pris. Det lønner seg raskt i drivstoffbesparelser når du kjører med riktig trykk.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.