Derfor forlater kvinner menn de elsker: Det alle menn bør vite

Det er spesielt én grunn til at kvinner forlater mennene sine, selv om de fortsatt elsker dem.

Et blogginnlegg skrevet av den amerikanske ekteskapsrådgiveren Justice Schanfarber er blitt delt i sosiale medier over 200.000 ganger.

- Det er en enkel sannhet som menn er nødt til å vite. Det er at kvinner forlater menn de elsker. De synes det forferdelig. Det knuser hjertene deres. Men de gjør det, skriver Schanfarber i begynnelsen av innlegget.

Han fortsetter med å forklare at det naturligvis finnes en haug med årsaker til at kvinner fra mannen sin.

Men der er spesielt én grunn som forfølger ham, og som han ønsker at alle menn skal kjenne til:

- Kvinner forlater mannen sin når han ikke er tilstedeværende. Han jobber, spiller golf, ser på tv, fisker. Listen er lang. Disse mennene er ikke onde. De er gode menn, de er gode fedre, de støtter familien økonomisk. De er snille og vennlige. Men de tar kona for gitt. De er ikke tilstedeværende nok.

- Kvinner på kontoret mitt forteller meg at 'noen kunne komme og feie benene vekk under meg og ta meg fra ektemannen min'. Den realiseringen skremmer dem. Noen ganger gråter de. Menn - jeg sier ikke hva som er riktig eller galt. Jeg sier bare det jeg ser, skriver Justice Schanfarber.

Han fortsetter med et par gode råd.

- Hun ønsker at du skal føle henne. Hun vil ikke ha åndsfraværende eller rask sex. Hun vil føle lidenskapen din. Føler du lidenskapen din? Kan du vise henne den? Ikke bare din lidenskap for hende eller for sex, men din lidenskap for å være i live. Har du den? Det er det mest attraktive med deg. Hvis du har mistet den, hvorfor? Hvor forsvant den hen? Finn ut av det. Finn den. 

Videre gjelder det å finne ut av om de er tilstedeværende i din kones selskap: 

- Hvis du tror du er tilstede i nuet med din kone, så prøv å lytte til henne. Begynner tankene din å fly? Legg merke til det. Når du ser på henne, hvor dypt ser du henne? Se igjen, se dypere. Møt blikket hennes og hold det lengre enn normalt, lengre enn det er behagelig.

- Hvis hun spør deg hva du driver med så fortell det til henne. 'Jeg ser inn i deg. Jeg vil se deg dypt. Jeg er nysgjerrig på å finne ut av hvem du er. Etter alle disse årene vil jeg fortsatt vite hvem du er hver dag'. Men si det kun hvis du mener det og hvis du vet at det er sant, skriver ekteskapsrådgiveren.

Schanfarbers fortsetter med å foreslå alle fraværende menn å dedikere fem minutters full oppmerksomhet til kona deres hver dag. Det burde tross alt være overkommelig.

Justice Schanfarbers populære blogginnlegg kan leses i sin helhet her.