Derfor skal du aldri bruke pengeskapet på hotellrom

25/01/2018 18:15

Anniken Hauge

Viralt
Det kan koste deg dyrt å låse inn verdisakene dine når du er på ferie.

De fleste av kjenner til det.

Man er på ferie i utlandet og på vei ut fra hotelrommet sitt for å nyte varm sol, spennende mat og fremmed kultur. Ofte vil man ikke ta med seg både pass og penger i frykt for å bli frastjålet noe på gata.

Derfor benytter mange turister seg ofte av det lille pengeskapet som nesten alltid er å finne på de fleste moderne hotellrom verden over.

På den måten kan man etterlate flere av verdisaken sine og samtidig vite at de er i sikkerhet på hotellrommet. 

Slik tenker de fleste av oss, men dessverre er ikke alle safer på hotellrom like sikre som vi tror, skriver New York Post.

Når man velger å lese inn eiendelene sine i safen på hotellrommet, velger man en kode - ofte på fire siffer - så det bare er en selv som har adgang til det.

Det de fleste av oss ikke har en anelse om, er at den type pengeskap kommer med en administrasjonsfunksjon som er innebygd av fabrikanten. Denne funksjonen gir adgang til pengeskapet - uansett om du kjenner til koden som er tastet inn eller ei - så lenge du aktiverer ‘super-bruker-modus’ og taster inn den automatiske fabrikkoden 999999, som skapet er innebygget med.

Og vipps - så har alle med kjennskap til denne funskjonen adgang til verdisakene dine.

Selvfølgelig er det mulig for hotell å endre fabrikkoden til en rekke forskjellige siffer de selv velger, men denne forholdsregelen er det mange hotell som glemmer å ta høyde for - muligens fordi det går i glemmeboka når det skal innstalleres flere hundre pengeskap på nye hotell.

Av samme grunn bør du alltid teste safen på hotellrommet du får, før du bruker det.

I denne advarselsvideoen som ble laget nylig, kan du se hvordan du skal prøve deg frem. 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.