Derfor skal du alltid legge nylonstrømpebukser i fryseren

30/11/2017 10:45

Anniken Hauge

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er faktisk en god idé å la nylonstrømpene kose seg i fryseren over natten.

De aller fleste kvinner kjenner til problematikken:

Plutselig oppdager du at strømpebuksa har røket, og istedet for et par pene ben, går du rundt med en lang, hullete stripe nedover leggen. 

Det finnes dog et triks som ifølge eksperter kan forhindre at nylonstrømpene dine ryker. Det skriver britiske Mirror.

Et triks som kanskje ikke høres så veldig appellerende på denne tiden av året, men som angivelig skal være effektiv.  Rådet lyer nemlig at du skal legge strømpebuksen din i fryseren over natten.

Mere presist forklares det man skal skylle strømpebuksen i vann, vri dem opp, legge de i en frysepose og ha dem i fryseren over natten. 

Dagen etter tar du nylonstrømpene ut av fryseren og tørke de - eventuelt over en ovn. Deretter kan du strekke strømpebuksa, som nå skal være mer motstandsdyktig mot hull og ryking.

Det skyldes at prosessen med å fryse dem og tørke dem igjen etterpå, styrker fibrene i nylonmaterialet.

Eneste minus ved det smarte trikset må sies å være det ubehaget som oppstår hvis man må dra på seg et par iskalde nylonstrømper som ikke har rukket å tørke helt.

Andre vil kanskje også hevde at de ikke har tid til å vente på at strømpebuksa skal tørke om morgenen, men møter man sent en dag, så kan man jo like greit gi trikset et forsøk. 

Les også: Far leter etter familiens julepynt da han gjør et skrekkelig funn i kjelleren: Nå er datterens hemmelighet avslørt