Det ser ut som elefanten er på vei ut: Få sekunder senere blir alle munnlamme

19/03/2024 17:00

Emma

Viralt
Foto: København Zoo
Foto: København Zoo
Noen sekunder senere slipper alle kjeften.

I 10.30-tiden åpnet dyrepasserne de store dørene fra den store sandlåven til uteanlegget. 

Dyrepasserteamet var litt spent på hvordan elefantene ville reagere, for på grunn av ungens fødsel og det kalde været er det en stund siden de har vært ute i lange perioder:

– Det gikk akkurat som vi håpet. De skyndte seg ut så snart dørene ble slått til side, og lille Chin fulgte etter uten problemer. Hun er en veldig nysgjerrig liten elefant, og det er tydelig å se at de andre i flokken tar godt vare på henne og at hvert skritt hun tar blir nøye overvåket, sier dyrepasser Frederik Eckstrøm Jensen, ifølge en pressemelding.

Elefanter er generelt ikke glad i kulde, og selv om den lille babyelefanten trives på alle parametere, er hun fortsatt ekstra følsom, og du vil blant annet unngå at hun blir forkjølet.

Men det relativt varme været de siste dagene ga en åpenbar mulighet til å se om ungen - sammen med moren Kumari, var klar for å dra på eventyr i utendørsanlegget.

Dyrepasserne kan ikke love at du som gjest vil kunne se elefantene ute hver dag fra nå av, da det avhenger av vind, vær og tid på døgnet. Frederik Eckstrøm Jensen slår imidlertid fast at sannsynligheten trolig blir størst midt på dagen:

– Det danske været kan være litt lumsk på denne tiden av året. Og elefantenes ører er veldig følsomme, så selv om det er varmt, kan det godt være litt kjølig vind. Så selvfølgelig vil vi følge med på det. Men det er klart at vi så snart som mulig vil gi dem muligheten til å velge om de vil være inne eller ute.

Du kan se videoen ved å klikke her.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.