Dette er den perfekte aldersforskjellen i et parforhold

08/08/2017 14:00

Anniken Hauge

Viralt
Hvor stor bør aldersforskjellen være i et forhold? Nå er forskere klare med et oppsiktsvekkende svar.

Hvor stor er aldersforskjellen mellom deg og partneren din?

Veldig mange mennesker har sikkert grublet over hva aldersforskjellen mellom de og kjæresten betyr for forholdet.

For er det positivt hvis partneren er vesentligt yngre eller vesentligt eldre enn deg, eller er alderslikhet mer ideelt i et forhold?

I en helt ny australsk undersøkelse har forskere satt seg for nå til bunns i dette spørsmålet, og ved å innsamle data fra en lang rekke australske parforhold, har man nå kommet frem til et oppsiktsvekkende svar. Det skriver Independent.

 

Det har nemlig vist seg at både menn og kvinner er mest tilfredse med en yngre partner.

- Vi fant ut at menn som er gift med yngre kvinner er mest tilfredse, hvorimot menn som er gift med eldre kvinner er mindre tilfredse, forklarer Terra McKinnish, som er en av forskningslederne på studiet.

Hun forteller at det samme gjør seg gjeldende for kvinner:

 

- Kvinner er på samme måte mest utilfredse når de er gift med eldre ektefeller, og mest tilfredse hvis de er gift med yngre menn, lyder konklusjonen på studiet.

Dermed er forskerne også nådd frem til at jevnaldrende par er best stilt, da ingen føler seg mindre tilfreds i forholdet enn den andre.

Dog har forskerne også kommet frem til at betydningen av aldersforskjellen blir mindre og mindre med årene, og har man vært gift i 6-10 år eller mer, så har aldersforskellen ikke lengre noen stor betydning.