Døende kvinne sier farvel til papegøyen sin: Fuglens umiddelbare reaksjon bringer folk til tårer

18/05/2023 07:50

Emma Sletta

Viralt
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Man kan ikke akkurat hevde at papegøyer ikke har følelser. Spesielt ikke etter å ha sett denne rørende videoen.

Vi har vært vitne til mange ganger tidligere at dyr har evnen til å føle glede og sorg og reagere på menneskelige følelser. Videoen nedenfor er et bevis på at dette også gjelder fugler.

Sinbad, en afrikansk grå papegøye, forblir ved eierens side i de siste dagene av eierens liv.

De to har vært følgesvenner i 25 år, og nå er tiden kommet for denne fantastiske fuglen å si det siste farvel til personen han delte livet med.

Papegøyer er kjent for å være veldig emosjonelle skapninger, og Sinbad innser at han mister vennen sin fordi afrikanske grå er ivrige observatører av menneskelige ansiktsuttrykk og kroppsspråk, og de kan lett fornemme når noe ikke stemmer.

Disse fuglene antas å ha den mentale og følelsesmessige kapasiteten til et 5 år gammelt barn, noe som gjør dem enda smartere enn hunder og absolutt smartest blant alle andre typer kjæledyr. Blant annet mener forskere at de kan føle kjærlighet, glede, ensomhet, kjedsomhet, sjalusi, sinne, depresjon og mest fascinerende av alt, empati.

Når de knytter seg til noen på et dypere og mer følelsesmessig nivå, finner papegøyene i disse menneskene sanne venner, og det er ikke uvanlig at disse fuglene sørger over tapet av en elsket. I slike tilfeller kan de få antidepressiva som bidrar til å lindre deres følelsesmessige smerte.

Sinbad pleide å være veldig snakkesalig, men nå vil han bare være stille ved siden av eierens sykehusseng. Eierens datter fanger det fantastiske øyeblikket når moren hvisker "Jeg elsker deg" til Sinbad, og det er så rørende at det har rørt hjertene til mange mennesker.

Videoen ble delt mange ganger, og alle som fikk muligheten til å se hva disse to delte ble nå overbevist om at fugler kan være spesielle kjæledyr som er i stand til å gi kjærlighet.