Døende mors siste gjerning: Reddet sin lille baby fra gal gjerningsmann

23/04/2024 09:00

Emma

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En mor som ble drept i knivangrepet i Sydney, kastet sin ni måneder gamle baby til et vitne – og reddet babyens liv.

En 38 år gammel mor var blant ofrene da en bevæpnet mann gikk amok i et kjøpesenter i Sydney lørdag for en uke siden.

Før det klarte hun imidlertid å gjøre en gripende ting mens gjerningsmannen knivstakk henne til døde: å kaste den skadde babyen til et vitne.

Hennes siste handling reddet utvilsomt den ni måneder gamle jenta, melder flere australske medier.

Et vitne fortalte Daily Telegraph hvordan moren - 38 år gamle Ash Good - ofret livet for å redde sin ni måneder gamle jente:

- Moren kom med babyen og kastet den over til meg, og jeg holdt babyen, sier et vitne til  9 News, ifølge Daily Telegraph.

– Jeg bare hjalp, holdt babyen sammen med moren og prøvde å legge press slik at blødningen skulle stoppe.

– Vi fortsatte å rope at noen skulle hente noen klær som vi kunne bruke for å stoppe blødningen, sier vitnet.

Både moren og babyen ble kjørt til sykehus, men dessverre ble det snart klart at moren, 38 år gamle Ash Good, ikke overlevde. Hun døde kort tid etter på sykehus.

Babyen hennes er innlagt på sykehus og i kritisk tilstand. Faren er for tiden på sykehus og ifølge australske medier i dyp sorg.

Det var like før klokken 16 lokal tid lørdag at nødetatene rykket ut til kjøpesenteret Westfield i Sydney. Her hadde en 40 år gammel gjerningsmann – som hadde en historie med psykiske problemer – angrepet flere med kniv.

Ifølge australsk politi tyder alt på at gjerningsmannen bevisst gikk etter kvinner. Det som er sikkert er at de fleste ofrene var kvinner.

Åtte personer ble skadet og fraktet til sykehus etter angrepet, inkludert den ni måneder gamle jenta.

Et motiv for angrepet er fortsatt ukjent.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.